De Spil
Michiel Devijver

Ella en de mieren

Griet Desutter
3de + 4de + 5de + 6de leerjaar
ma 17 okt 2022 - di 18 okt 2022
ma 17 okt 2022
-
di 18 okt 2022

“Als ik mijn mama mis, leg ik een plaatje op met de muziek van Ella Fitzgerald. Skap, wabbe die doe, skiboe wa hee!!! Dat vond mijn mama zo mooi. Dan is mijn mama er weer. Dan voel ik haar grote vleugels rond mij. Dan hoor ik haar weer vertellen. Het verhaal over 'Ella en de mieren'.”

Het meisje Ella is, net zoals de beroemde zangeres Ella Fitzgerald, haar mama op jonge leeftijd verloren. 
Ze mist haar mama. Op de eerste schooldag, of als er een monster onder haar bed zit. En ook als ze een goed rapport heeft, niet als ze een slecht rapport heeft. Maar vooral als ze wil weten of haar mama haar eigenlijk nog wel graag ziet. 

Om zichzelf te troosten legt ze de lievelingsplaatjes op van haar moeder: swingnummers en melancholische ballades van Ella Fitzgerald. Zo wekt ze haar dansende mama tot leven. De levens en gevoelens van het meisje en de zangeres lopen door elkaar. Niet enkel herinneringen helpen daarbij, maar ook rituelen en bovenal muziek, dans en (imaginaire) vriendschap. 

'Ella en de mieren' is een ontroerend verhaal met jazzy muziek en dans over verlies en rouw, troost en veerkracht. Geïnspireerd op de muziek en het leven van Ella Fitzgerald, the first lady of song. 

ma 17 okt 13u40: 3de + 4de leerjaar

di 18 okt 10u: 5de + 6de leerjaar


dé kers op de taart

interactieve inleiding in de klas.

meer info of inschrijven:

mail naar margriet.huyghe@despil.be 

credits

Tekst, regie: Walter Janssens - Tekst, spel, dans: Griet Desutter – Live-muziek: Brent Beukelaer - Scenografie, licht: Kris Van Oudenhove. Met de steun van Stad Gent en Handelsreizigers in ideeën.