tickets bestellen

alles over tickets reserveren, reducties en meer

seizoen 2023-2024

Reserveer hier

tickets voor eigen voorstellingen van De Spil zowel losse tickets als een bundel

bundels


Wie tickets reserveert voor drie verschillende voorstellingen is een bundelhouder. Je krijgt dan een reductie, dit is de bundelprijs die bij de voorstelling vermeld staat. Daarbovenop krijg je als bundelhouder een voucher (unieke code) waarmee je gedurende het hele seizoen al jouw tickets aan de bundelprijs kan kopen. Een bundel is per persoon.
bekijk hier alvast de handleiding: 'hoe reserveer je een bundel?'

prijscategorieën


•    basisprijs
•    bundelprijs = reductieprijs* bij reservatie van 3 verschillende voorstellingen per persoon
•    -26 jaar prijs** = jongerentarief
•    -12 jaar prijs** = bij familievoorstellingen
•    - 50% plaatsen / zijbalkons = beperkte zichtbaarheid (deze tickets aan de helft van de prijs worden enkel te koop gesteld indien alle andere zitjes verkocht zijn)
•    vrijetijdspas prijs = voor houders van een vrijetijdspas Roeselare (info bij Vrijetijdspunt Stad Roeselare) / online reserveren is niet mogelijk
•    rolstoelplaats = reductieprijs / alle info over toegankelijkheid vind je hier
•    okra reductie = bij een selectie van voorstellingen krijgen leden van Okra op vertoon van hun lidkaart reductie

---
* uitzonderlijk bij een aantal voorstellingen is de bundelprijs gelijk aan de basisprijs, of is er een eenheidsprijs.
---
** *dit zijn reeds reductieprijzen. Voor deze prijscategorie geldt geen extra korting bij reservatie van drie voorstellingen

online reserveren


Je hebt de keuze om een bundel te reserveren of losse tickets. Dit kan via deze link.

Je kan ook via het programmaoverzicht de voorstelling van jouw keuze opzoeken en reserveren via de knop 'koop tickets'. Door hier op te klikken kom je op de online reservatie pagina en volg je de aangeduide stappen.

TIP! Er wordt op het einde van jouw bestelling € 2 reserveringskost aangerekend. Wil je voor meerdere voorstellingen reserveren? Doe dit dan in eenzelfde bestelling, zo betaal je maar 1 keer deze reserveringskost.

Wanneer je een online bestelling plaatst, krijg je via e-mail een bevestiging.
Online-reservaties moeten binnen de 14 dagen betaald worden.
Betalen: via overschrijving, kredietkaart, bancontact/mistercash of iDEAL.
Na de verwerking van de betaling krijg je via mail een bevestiging en jouw online tickets.
Er is ook een ticketmatic app die je kan downloaden op je mobiele telefoon. Via deze app kan je al jouw reservaties en tickets bekijken. Zie hieronder voor meer info.

telefonisch reserveren


 Op het nummer 051 265 700. Betalen: aan de balie betalen of per overschrijving. 

aan de balie reserveren


 Tijdens onze openingsuren. Betalen: contant betalen, met bancontact, payconiq of kredietkaart

onbetaalde reservaties


Onbetaalde reservaties vervallen na twee weken.
Indien je minder dan twee weken voor de voorstelling telefonisch reserveert, kan je de kaarten ook de avond zelf aan de balie contant betalen en afhalen. Je reservatie blijft geldig tot 15 minuten voor het begin van de voorstelling. Bij het niet tijdig afhalen van je tickets kunnen wij je niet garanderen dat je plaatsen nog beschikbaar zijn.

uitverkocht


Bij uitverkochte voorstellingen noteren wij je naam en telefoonnummer op een wachtlijst of kan je dit online zelf doen als de wachtlijst bij de voorstelling geactiveerd is.
Indien er reservaties worden geannuleerd, word je volgens volgorde opgebeld.

annulatie


Tickets annuleren

Ben je verhinderd en kan je de voorstelling toch niet bijwonen*? Dan kan je tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling jouw ticket annuleren en krijg je een bon ter waarde van jouw ticket.
Deze waardebon is twee jaar geldig en kan je inruilen voor alle voorstellingen waarvoor De Spil tickets verkoopt.

Hoe kan je deze annulatie aanvragen?

! ten laatste 24 uur voor aanvang van de voorstelling
> tijdens de openingsuren van de balie: telefonisch 051 265 700 of aan de balie zelf
> indien de balie gesloten, via mail info@despil.be. Vermeld dan zeker over welke voorstelling het gaat, het ordernummer van jouw reservatie en naam van de persoon die de reservatie maakte. Op die manier vinden we de gegevens terug in ons ticketsysteem.

* Tickets van laatkomers worden niet terugbetaald.

Deze mogelijkheid tot annulatie en de voorwaarden gelden enkel voor tickets van het eigen programma van De Spil. Voorstellingen ‘te gast’ vallen hier niet onder.

tickets voor derden


De regels voor kaartverkoop gelden enkel voor voorstellingen georganiseerd door De Spil. Bij voorstellingen georganiseerd door derden in De Spil kan de kaartverkoop aan andere regels onderworpen zijn. 

filmtickets


eenheidsprijs: € 7 / abonnement: € 60 (voor 10 tickets) | studenten: € 6 

Een filmabonnement kan je aan de ticketbalie kopen of telefonisch (niet online).
Een filmabonnement bestaat uit tien losse filmtickets: voor een film naar keuze en is niet op naam.

Zo bewaar je jouw ticket(s) op de ticketmatic app.
1/ Download de app

IOS (apple)
Android / google play 

2/ Je logt eenmalig in met jouw emailadres (hetzelfde adres waarmee je tickets reserveerde). Volg de stappen die je via de app krijgt om jouw account te activeren.

3/ Printen van jouw tickets is zo niet meer nodig. Bij het binnenkomen van de zaal wordt jouw digitaal ticket vanuit de app gescand.

> Via de app ontvang je een paar dagen voor de voorstelling praktische info.

Zowel online aangekochte tickets, telefonisch gereserveerde als tickets die je aan de balie koopt, kunnen op jouw ticketmatic app bewaard worden.

plusticket


Met het plusticket schenk je een kaartje voor een voorstelling aan een organisatie die zich inzet voor personen in kwetsbare situaties.

Niet iedereen heeft de nodige financiële ruimte voor een Spilbezoek. Voor sommige mensen is een theater- of concertbezoek niet haalbaar. Bovendien is de drempel om in een cultuurhuis binnen te stappen vaak groot. Wat niet betekent dat een avond in De Spil geen welkome verpozing kan zijn. Daarom werkt De Spil samen met sociale organisaties die zich inzetten voor mensen in kwetsbare situaties. 

Voor € 8 koop je een plusticket, waarmee je een theater- of concertbezoek schenkt aan een lid van onder meer het Lokaal Opvanginitiatief, Bruggen Slaan RSL, Onze Kinderen, ’t Hope, de Nachtopvang, de Kom-af ...

Zo wil het plusticket drempels verlagen en van De Spil -als warm huis- een thuis maken voor iedereen.

praktisch:

Voeg bij je reservatie op www.despil.be een plusticket toe aan je winkelmandje. De Spil bezorgt alle plustickets aan sociale organisaties voor een avondje uit in De Spil.

Wil je nog meer info over de plustickets? Wie hier gebruik kan van maken? Hoeveel we er reeds mochten schenken,... Lees het hier.

Vanaf 13 juni 2023 is een Plusticket 8 euro in plaats van 7 euro. Door een foutje op de website / ticketreservatie werd deze wijziging niet tijdig aangepast in de tekst.  Maakte je een reservatie tussen 18u en 19u met als extra een Plusticket dan werd er wel 8 euro toegevoegd aan jouw betaling, terwijl je in de veronderstelling was dat het 7 euro zou zijn. Je mag ons contacteren (info@despil.be) indien je dit wil laten rechtzetten. 

kadobon kopen


Een kadobon is te verkrijgen aan de balie van De Spil.
Met een kadobon kan je tickets kopen voor alle voorstellingen waarvan de Spil instaat voor de verkoop. De waarde van deze bon kan je zelf bepalen. De kadobon is twee jaar geldig.

ook online: je reserveert en betaalt online en enkele ogenblikken later zit de kadobon in je mailbox. 

Koop hier een online kadobon.

(bij overschrijving duurt de verwerking enkele dagen)

hoe gebruik je een kadobon bij een online bestelling?


Bij het afrekenen kan je in het invulvakje 'gebruik waardebon' de code invullen die op jouw waardebon staat. Dit is een unieke code die bestaat uit 12 cijfers waarmee je de bon valideert. Je kan meerdere bonnen gebruiken bij een bestelling.

Wat als het bedrag hoger is dan de waardebon? Dan betaal je het resterende bedrag via de voorgestelde betaalmethodes: via overschrijving, kredietkaart, bancontact/mistercash of iDEAL.

Wat als er nog een resterend bedrag over is op de waardebon? Dit bedrag blijft geldig bij een volgende aankoop. Je moet dezelfde unieke code van je bon dan opnieuw invoeren.

De Spil is de enige officiële verkoper van tickets voor eigen voorstellingen. De Wet van 30 juli 2013 is van toepassing op deze verkoop. Bijgevolg is gereguleerde doorverkoop van tickets,  zelfs zonder winstmarge, verboden. Occasionele doorverkoop met winstmarge is eveneens  verboden. Tickets aangekocht in strijd met dit verbod zijn ongeldig. De Spil behoudt zich  het recht voor tickets aangekocht in strijd met dit verbod te blokkeren en de houder van die  tickets toegang tot voormeld evenement te weigeren.