De Spil

STILLE NACHT

MAX LAST
ANNULATIE
za 17 dec 2022 - zo 18 dec 2022
za 17 dec 2022
-
zo 18 dec 2022

Tot onze spijt wordt de voorstelling ‘Stille Nacht’ van Max Last geannuleerd wegens organisatorische redenen. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

 

Een lokale harmonie, een verjaardag en een herdenking, een alom bekend maar door iedereen verzwegen geheim en nog maar één repetitie voor het kerstoptreden! De ideale insteek voor een kerstspel op locatie met de medewerking van de Koninklijke Harmonie ‘De Verenigde Vrienden’ uit Hooglede-Gits.

In een klein dorp, waar iedereen elkaar kent en alles over iedereen denkt te weten, repeteert de harmonie voor het jaarlijks kerstspel. Maar dat loopt algauw uit de hand. François is te laat, Irma is jarig en wil trakteren, Margje zou voor het eten zorgen maar moet nog naar de winkel.
Wanneer Maria, Arno’s vrouw waar niemand het bestaan van afwist, opduikt is het hek van de dam. Irma aast al lang op de rol van de maagd Maria en Arno wil maar al te graag kindeke Jezus spelen. Dat laat de echte Maria niet zomaar gebeuren.
En dus worden de geheimen op de tafel gelegd…

Een tragikomische voorstelling over de grote verhalen van kleine mensen die de donkere schaduw zijn van het o zo gezellige kerstverhaal.

credits

Tekst: Elsa van Dijk - Muziek: Jelle Vansieleghem - Spel: Laurian Callebaut, Esther de Koning, Isabel Leybaert, Koen Monserez, Elsa van Dijk en Jonas Van Thielen / Matthias Van de brul - Dramaturgie : Stefanie Lambrechts - Productie: Max Last in coproductie met Translab Muziektheater Transparant, Perpodium en 30CC - Met de steun van Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid