De Spil

Sukr

HET EENZAME WESTEN
vr 20 jan 2023 20:00 - 21:30
vr 20 jan 2023
20:00 - 21:30
  • vr 20 jan 2023
    20:00 - 21:30
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Een bitterzoet verhaal over de zoektocht naar beter, vrijer en meer, in de gekende verpakking van Het Eenzame Westen: in het West-Vlaams met humor als zalf voor de ziel.
Meer dan zestig jaar geleden schreef Hugo Claus de klassieker ‘Suiker’, een toneelstuk over Vlaamse seizoensarbeiders in Frankrijk. Vandaag schrijft Het Eenzame Westen een verhaal over buitenlandse seizoensarbeiders in West-Vlaanderen.

Over hard en vuil werk in den vreemde voor weinig geld. Over grenzen trekken en over grenzen gaan. Over de grens tussen zin en waanzin, in een vroeger en het nu. Over camaraderie en liefde in tijden van eenzaamheid. Over dromen en vluchten, vervreemden en verveling. De tijd heeft veel verschoven, maar wat is er nu wezenlijk veranderd?

Up route noa ’t vrèmde. Om te klawier’n en labeur’n.
Nuus enigste doel; è beter'n thuus. Doa, woa damme zelve nooit zyn.
Bitroap’n of briek’n. Dat è makt gin verschil ennè.

credits

Spel: Brajan Bartikowski, Darya Gantura, Tom Ternest en Isabelle Van Hecke- Regie: Tom Dupont - Dialectcoach en spel: Roland Delannoy - Muziek: Katrijn Deneir en René Pusoma - Kostuums: Anne Demeere - Scènebeeld: Giovanni Vanhoenacker - Licht en geluid: Lorin Duquesne en Mattias Sercu