De Spil
clara hermans

Finding Willard

TOM STRUYF
za 28 jan 2023 20:30 - 22:15
za 28 jan 2023
20:30 - 22:15
  • za 28 jan 2023
    20:30 - 22:15
    De Spil, Roeselare
    de komedie

Winter 2018. Op reis in de VS, komt theatermaker Tom Struyf bij toeval aan in een dorpje bij de grens met Canada. Willard ligt aan de oevers van een uitgestrekt meer, in de schaduw van de ruïnes van een psychiatrische instelling. Gefascineerd door het landschap, de verhalen van de mensen die er wonen en een piepkleine kerkgemeenschap, ontdekt Tom een link met een psychiatrisch ziekenhuis in Geel, thuis in België. Een toevallige kennismaking met een bijzondere plek mondt uit in een meeslepende trip waarbij Toms persoonlijk leven innig met Willard verweven raakt.

Een reisverhaal over opbouw en verval, zorg en gemeenschap. Een filmische voorstelling waarbij je op tribunes rondom een maquette van Willard zit, waardoor je heel nauw betrokken bent en het lijkt alsof je er zelf rondloopt.
Tom vermengt fictie en realiteit tot integere verhalen op het snijpunt van theater, documentaire en lecture performance. Hij flirt daarbij met genres als de detective, de coming of age en de roadmovie en houdt je op die manier volledig in de ban tot je alle puzzelstukken bij elkaar kan leggen.

credits

Concept, tekst en spel: Tom Struyf - Cocreatie: Fien Leysen en Willem De Maeseneer - Camera en montage: Fien Leysen en Geert De Vleesschauwer - Muziek: Bert Hornikx - Vormgeving en installatie: Manu Siebens en Ina Peeters - Productie: Tatiana Aarons vzw