De Spil
Phile Deprez

Park Katrol

Kopergietery
1ste + 2de + 3de secundair
do 15 sep 2022 - vr 16 sep 2022
do 15 sep 2022
-
vr 16 sep 2022

Welkom in Park Katrol! 
Een theatrale “zelfbouwinstallatie” en bricoleerpark voor de prutser en kunstenaar in elk van ons. Timmer, klop en zaag mee aan de allerkromste ideeën en bouw samen met de werfleiders mee aan een uniek kunstwerk. 

Een gigantische katrolinstallatie en een hoop recyclagemateriaal nemen park Noordhof over. Daar wachten je een aantal mensen op: de werfleider, de vakbondsman, de werkmannen. Ze vertellen je over de levensdroom van Mark Katrol. Daarna ga je naar de sloopshop. Je kiest een meubelstuk uit en sloopt het volledig tot je hebt wat je wil hebben.  

Tijd voor de schaft. Boterhamdozen worden uitgedeeld en samen eten we onze lunch aan het water. 

Hop, naar de creatieruimte. Aan de werktafeltjes ga ja aan de slag met je meubelstukken en alle bouwmateriaal. En kijk! Een kunstwerk is geboren. 

Trompetgeschal! Het grote katrolsysteem wordt in gang getrokken. Elk kunstwerk wordt naar boven gehesen en krijgt een plek in het allergrootste kunstwerk van Roeselare.  

Leve de allerkromste ideeën! 
Leve de (on)handige Harry’s! 

Alle materiaal, ook bescherming en boterhammen, zal ter plekke aanwezig zijn. 

Bekijk hier alvast een filmpje.

do 15 sep 13u40: 1ste secundair

vr 16 sep 10u: 2de secundair

vr 16 sep 13u30: 3de secundair

let wel: de voorstelling duurt 120 minuten!

credits

Een productie van Kopergietery, KGbe & BOLWERK – Concept & realisatie: Giovani Vanhoenacker, Griet Herssens, Bolwerk, Michiel Soete - Techniek: Jeroen Doise, Korneel Moreaux, Sebastien Van Huffel - Productieleiding: Sieber Marly - Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.