De Spil

Hamlet Hamletsson

Cie Lodewijk/Louis
5de + 6de secundair
ma 17 apr 2023 13:40 - 15:10
ma 17 apr 2023
13:40 - 15:10
  • ma 17 apr 2023
    13:40 - 15:10
    5de + 6de secundair
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Compagnie Lodewijk/Louis bewerkt Shakespeares toneelklassieker der toneelklassiekers ‘Hamlet’ tot een stomende, brutale en explosieve voorstelling voor de jongeren van vandaag.  
 
Stel dat je opgroeit in een wereld die perfect is. 
Met perfecte ouders, perfecte leraars, perfecte liefjes en perfecte vrienden. En stel je nu eens voor dat net jij de enige bent die niet perfect is.  
 
In de harde viking wereld is kroonprins Hamlet een buitenbeentje. Hij is niet stoer, sterk, luid en brutaal, maar aarzelend, voorzichtig en onzeker. Uitgerekend hij krijgt nu de verpletterende verantwoordelijkheid om in de voetsporen van zijn vader te treden. Dé Viking onder de Vikings, de grootste koning die zijn volk de laatste decennia gekend heeft, is op dubieuze wijze om het leven gekomen. 
 
Geslingerd tussen wraakgevoelens en angst, daadkracht en onzekerheid, waanzin en helderheid, neemt Hamlet je mee in zijn worsteling en leidt hij ons naar het onvermijdelijke bloedbad dat hem wacht. 

PAS OP: Deze voorstelling duurt 90 minuten!

 

theatersommelier

op maat gemaakte workshop in de klas

meer info of inschrijven:

mail naar margriet.huyghe@despil.be

credits

Tekst: Yves De Pauw naar W. Shakespeare - Muziek: Hanne Torfs - Vormgeving: Iris Van Cauwenbergh - Met Iris Van Cauwenbergh, Hanne Torfs, Mark Verstraete, Yves De Pauw en anderen - Productie: Compagnie Lodewijk/Louis