De Spil
(c) Anke Reiling

app luisterwandeling

Wilding
A field guide to getting lost
za 2 jul 2022 - vr 30 jun 2023
za 2 jul 2022
-
vr 30 jun 2023
  • za 2 jul 2022
    -
    vr 30 jun 2023
    op locatie, Roeselare
    bergmolenbos

Theatrale luisterervaring


'WILDING' is een poëtische interactieve luistervoorstelling die je uitnodigt om te verdwalen en te dolen in het Bergmolenbos.
Deze ervaring in 360° audio, dompelt je onder in een ver en mysterieus verleden, toen mythologie nog deel uitmaakte van het dagelijks leven. Je hoort mythische natuurwezens uit oude verhalen weer tot leven komen en mensen getuigen over hun ontmoeting met waterduivels en witte vrouwen.
Je wordt geprikkeld, maar ook uitgedaagd - want zijn wij echt zo anders dan onze voorouders?
In deze onzichtbare wereld versmelten soundscapes, muziek en verhalen met het landschap.
Met geluid als kompas zoek je je weg, elke keuze is een nieuwe wending.


Je kan de app activeren via de linken hieronder. Of via de code die je op het infobord in het Bergmolenbos zal zien staan.

Wat heb je nodig? 


-Opgeladen smartphone
-4G-abonnement met locatiebepaling (GPS) ingeschakelen
-Koptelefoon of oortjes
-WILDING-app

Hoe werkt WILDING? 


1/ Download de WILDING-app via de linken hieronder of via de QR-code op affiche of flyer die je in het stadsbeeld vindt, of aan de parking van het Bergmolenbos in de Babiliestraat.

voor IOS

 

voor Android

Activeer de app en het verhaal bij voorkeur op een plaats waar je toegang hebt tot WiFi. Op die manier verbruik je ter plaatse minder data. 
Je kunt de app uiteraard ook downloaden en activeren in het Bergmolenbos (via 4G).

2/ Ga naar het Bergmolenbos in Roeselare. Op de parking in de Babilliestraat staat aangeduid waar de WILDING-ervaring begint. 

3/ Start de app. Na een korte introductie van het AudioKompas, start de wandeling. Houd de app tijdens de hele wandeling actief. Op je scherm zul je het logo van WILDING zien, verder niets - tot de wandeling voorbij is. 
 
4/ Op het einde van de wandeling, krijg ook jij de kans om een WILDING-verhaal in te spreken via je dictafoon en te delen met het publiek. Je kunt dat uiteraard ook op een later moment doen, of thuis. 

 

credits

Productiehuis: Wuwao en Wanderling

Concept: Wim Forceville en Cathérine Ongenae. Script, regie en scenografie: Cathérine Ongenae – Met stemmen van onder meer Mathias Sercu, Benjamin Sercu, Ilse de Koe en Pascale Petralia - Muziek: Steven De bruyn - Sound Design: Titi-Lola Kuku - Productontwikkelaar: Wim Wouters - Illustratie: Anke Reiling - Prototype: Kasper Jordaens - Productie: Wuwao en Wanderling.

Coproductie De Spil - Deze productie kwam tot stand met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.