De Spil
Diego Franssens

Straks is ook goed

Yevgueni
do 8 dec 2022 20:00 - 21:30
do 8 dec 2022
20:00 - 21:30
  • do 8 dec 2022
    20:00 - 21:30
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Ze zijn zeldzaam. Groepen die nog weten te verrassen met hun zevende album. Laat staan dat ze zichzelf overtreffen. Maar Yevgueni is dan ook een zeldzame groep. Avontuur en nieuwsgierigheid zitten in haar DNA. Wat goed was, is gebleven, wat nieuw is, voelt meteen goed aan. Het laat zich allemaal horen op ‘Straks is ook goed’ (2022), een volbloed popplaat die pendelt tussen eigentijds en tijdloos.  

Op hun zevende album overleven onze helden lockdowns, worstelen ze zich door een beginnende midlife en praten ze met vijfjarigen over wereldproblemen. Die avonturen worden vertaald in teksten die nu eens duidelijk herkenbaar, dan weer poëtisch zijn.  

Live gaat de band steeds voor de volle buit. Frontman Klaas Delrue en de band slepen je mee in hun universum van klank, licht, verstilling en vertelling, vertraging en versnelling. Om je anderhalf uur later ontroerd, getroost, hoopvol en uitbundig de nacht in te sturen. 

credits

Met: Klaas Delrue, zang en akoestische gitaar - Geert Noppe, toetsen en zang - Maarten Van Mieghem, bas en zang - Patrick Steenaerts, elektrische gitaar - Stef Vanstraelen, drums en percussie