De Spil

Alfonsina

Annelies Van Hullebusch
la folia
vr 7 okt 2022 - zo 9 okt 2022
vr 7 okt 2022
-
zo 9 okt 2022
 • vr 7 okt 2022
  -
  zo 9 okt 2022
  doorlopend van 10:00 tot 22:30* / vr tot *19:30
  De Spil, Roeselare
  centrale hal

Met een boek(je) op schoot en een hoofdtelefoon op je oren kom je terecht in een nieuwe wereld. (H)oorzines zijn geen graphic novels, maar een ambachtelijk en subjectief geheel van beelden, woorden, documentaire en muziek.

Over de toevallige aankoop van een schoendoos vol foto’s op een Oostendse rommelmarkt. Over de Argentijnse dichteres Alfonsina Storni die voor eeuwig de zee is ingelopen.  ‘ALFONSINA’ zoomt in op vrouwelijke kunstenaressen en de rol van het toeval in een mensenleven.

Als kind maakte beeldend theatermaker Annelies Van Hullebusch samen met haar zus en buurmeisje eigenhandig krantjes vol verhalen, recepten en knutseltips. Als student aan de Maastrichtse toneelschool kwamen haar talenten samen en maakte ze steevast beeldende voorstellingen met boekjes, die een belangrijke rol zijn blijven spelen in al haar latere voorstellingen. ‘Dorp’, ‘Kopfkino’, ‘BOEK-STEEN-PAPIER’ waren eerder te gast in De Spil.

Het (h)oorzine duurt ca 26 minuten

Voor groepen zijn andere tijdstippen op aanvraag mogelijk.

‘ALFONSINA’ is een hoofdstuk uit de voorstelling ‘BOEK-STEEN-PAPIER’, eerder in De Spil te gast

credits

Concept, tekst en beeld: Annelies Van Hullebusch – (eind)redactie: Wanda Eyckerman – Vormgeving: Sarah Schrauwen – Muziekcompositie: Jon Birdsong –Mixage: Wederik De Backer - Productie WATMARSWAS