De Spil

Excuses aan mijn been

Kenneth Berth
la folia
ma 3 okt 2022 - zo 9 okt 2022
ma 3 okt 2022
-
zo 9 okt 2022
 • ma 3 okt 2022
  -
  zo 9 okt 2022
  doorlopend van 10:00 tot 22:30* / do + vr tot *19:30
  De Spil, Roeselare
  centrale hal

Kenneth Berth is radio-, documentaire- en theatermaker. Hij presenteert op Studio Brussel en maakt podcasts voor diezelfde zender, BBC Radio 3, NPO Radio 1 en VPRO. Voor Radio 1, MNM en Klara maakt hij documentaires. Tijdens de research voor een theaterproject in Parijs, werd Kenneth het slachtoffer van een vluchtmisdrijf. De dader maaide hem van de weg, reed zonder omkijken door en liet Kenneth aan zijn lot over.
In een poging dichterbij te komen tot de man die hem aanreed, gaat Kenneth een zeer persoonlijke zoektocht aan. Op zoek naar antwoorden en een herdefiniëring van het woord dader.

“Tot in mijn diepste ziel haat ik de man die mij heeft aangereden, maar dat vind ik tegelijkertijd een bekrompen gedachte van mezelf. Zou die persoon ooit nog aan mij gedacht hebben? Zou hij zich ooit schuldig hebben gevoeld? Zou hij willen weten dat ik terug aan de betere hand ben en dat de titaniumplaat uit mijn knie mag?”

Voor La Folia maakt Kenneth een diepgravende podcast, een voorproef op de voorstelling die later in De Spil te zien zal zijn. Gaat er uiteindelijk iemand zijn excuses aanbieden aan zijn been? Of verwacht hij te veel?

Voor groepen zijn andere tijdstippen op aanvraag mogelijk.