De Spil
Ilse Philips

beautysalon / natuuratlier / studio stoflov / ...

gratis extra's bij hagelslag
doorlopend elke dag tijdens hagelslag
zo 30 okt 2022 - wo 2 nov 2022
zo 30 okt 2022
-
wo 2 nov 2022

Doorlopend zijn er heel wat leuke doe- en kijkdingen tijdens Hagelslag.

Ook al heb je geen kaartje voor een voorstelling, ben je welkom!

IN DE TUIN

 
CARROUSEL SHURIKEN / BOITE A CLOUS


Zelfaangedreven carrousel. Op deze carrousel voeren ouders en kinderen, verkleed als samoerai, een genadeloze strijd tegen hun gezworen vijanden: de ninja’s. Kinderen nemen plaats op de carrousel, bevolkt door de meest fantastische wezens. (Groot)ouders mogen de carrousel aandrijven. En alles wordt muzikaal begeleid door een mechanische banjo en een elektronische orgel.

FIRE & FLORA / RON JALAI magische paddenstoelen


Volg het pad naar De Spil en loop tussen 200 fluorescerende paddenstoelen, fonkelende vlammetjes en massa’s smoke-bubbels. Doorprik deze smoke-bubbels en wandel zo onze magische natuurwereld binnen. (niet op woensdag 2 november)

DE GROTE VLUCHT / WIThWIT vogelmobiel


Een enorme vogel met kleurrijk verenpak en statige vleugelslag in een indrukwekkende houten constructie met heel veel draadjes en katrollen en een sturend wiel dat langzaam ronddraait.Hij wordt vergezeld door een dozijn kleinere vleugel-vrienden aan elke zijde. Ze vliegen met hem mee. Allemaal recht vooruit, steedsonderweg zijn ze zonder rust, op een lange reis. Ze brengen ons de zon en het licht van het zuiden. Kom je verwarmen en vlieg een stukje met hen mee.Wil je vooraf een vogel van papier maken die straks tijdens Hagelslag meevliegt? Download de opdracht op www.despil.be/hagelslag2022.

 

IN DE HAL

 

BEAUTYSALON


  • KAPSALON: zet je in onze kapstoel en laat je haardos in een mum van tijd omtoveren tot een oase van rust. Groene blaadjes en frisse bloemetjes fleuren je op. Misschien maakt een vogel er wel zijn nestje in. Wie weet...
  • KINDERGRIME: in dit wonderbaarlijke beautysalon verander je in een oogopslag in je favoriete dier. Van een leeuw naar een vos over een lieveheers-beestje. Alles kan! En af en toe komt ook een prinsesje de hoek om piepen...
  • MANICURE SALON: geniet van een natuurlijke handverzorging. (enkel op 30 oktober en 2 november van 14u tot 17u.)

NATUURATELIER / JEUGDATELIER DE DURVERTJES


Onder begeleiding van de ervaren knutselhanden van De Durvertjes gaan we volop aan de slag met veren, blaadjes, papier, scharen, lijm, potloden... Alles wat je nodig hebt om de mooiste knutselwerkjes te maken, is voorhanden. Onze inspiratie halen we uit de natuur en we creëren samen een nieuwe wondere wereld.

BOEKENHOEK / ARHUS


Pak een boek, nestel je in een klein hoekje of zoek een paddenstoel om op te wippen en duik in een wereld vol magische verhalen. I.s.m. ARhus

DE REGENFEE / WONDERLING VERTELTHEATER


Onder een koepel van paraplu’s vertelt De Regenfee verhalen uit het magische bos. Waarom houdt de hulst in de winter zijn blaadjes? Hoe komt het dat een haas een korte en de vos een lange staart heeft? Waarom sterft een bij als hij steekt? En ken je het verhaal van de sneeuw en het sneeuwklokje al? Laat je onderdompelen in duizend-en-één sprookjes uit het magische bos.

DESIGN OF THE TIMES / EXPO


Tijdens Hagelslag kan je in de centrale hal van De Spil kunstinstallaties zien die deel uitmaken van de tentoonstelling ‘DeSign of the Times’. Op vier verschillende locaties in Roeselare staan werken met ‘design’ als thema. In De Spil draait het om ‘design is overal en alles is design’. Er zijn speelse objecten en installaties waar kinde-ren en de begeleidende volwassenen kunnen naar op zoek gaan op de verschillende verdiepingen in het gebouw. Bij sommige werken kan je ook een opdrachtje uitvoeren. In een aparte folder staat het parcours en de selectie van de werken. 
Check www.despil.be/designofthetimes / met kunstwerken uit de collectie van Frac Grand Large - Haut de France.

WONDERE VOGELVLUCHT / SASK


Leerkrachten en leerlingen van SASK lieten zich inspireren door ‘De Grote Vlucht’ van WIThWIT en maakten kunstwerkjes van divers pluimage. Ga op zoektocht doorheen de hal van De Spil en laat je verrassen door de mooie werkjes.

VOELGEWOEL / WONKA - ZANDZAND


 uniek ontdekkingsparadijs voor de allerkleinsten van 3 maand tot 3 jaar in het Kunstlicht 
Voelen, tikken, wrijven, vliegen, hangen, kruipen, rollen ... De allerkleinsten zijn welkom in ons wonderlijke voelparadijs. Rupsen om in te stoeien, zachte kussens om op neer te ploffen, kleurrijke blokken om over te rollen en hier en daar ook een artistieke tussenkomst. Uren potelplezier. Voelgewoel is een (milieu)bewuste installatie opgebouwd uit over-schotjes wol, stof en tweedehands lampenkappen en bestaat op die manier voor 70 procent uit gerecycleerd materiaal. “De allerkleinsten worden volledig overprikkeld in de positieve zin. We hebben allemaal dingen gemaakt: tactiele dingen voor die doelgroep”, aldus Lisa Tahon van ZandZand. Zij werkte aan deze installatie samen met een veertigtal vrijwilligers en mensen met een beperking. Je kan vrij in- en uitlopen in deze interactieve en goed uitgeruste oase.

VOGELSTOF / STUDIO STOFLOV open textielatelier


Laat de vogel in je los en vlieg binnen in het open atelier van Studio Stoflov. We gaan aan de slag met recuperatie-materiaal. Maak je eigen vleugelvriend in allerlei kleuren en met allerlei stoffen. Laat je zelfgemaakte vogel meevliegen in De Grote Vlucht en maak kans op een prijzenpakket.

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(c) KodomoNuKuni-Replay (c) Mole

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(c) Ilse Philips

 

 

(c) zandzand