De Spil
rebel

Filmkus

Rebel
di 28 feb 2023 20:00 - 22:12
di 28 feb 2023
20:00 - 22:12

Kamal vertrekt van Molenbeek naar Syrië. Zijn mama heeft hem het huis uitgezet omdat hij op het slechte pad is geraakt en ze zijn jongere broertje Nassim hiervoor wil behoeden. In Syrië kan hij misschien zijn leven beteren door er oorlogsslachtoffers te helpen. 
Eens aangekomen wordt Kamal met de nodige dwang gerekruteerd door IS en belandt hij in Raqqa. Ondertussen wordt zijn jongere broer Nassim thuis in Brussel een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders, die beloven hem te herenigen met zijn grote broer. Hun moeder, Leila, vecht om het enige wat ze nog heeft te beschermen: haar jongste zoon.

Vlaanderens meest ambitieuze regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah begeven zich op slipperig terrein met dit erg persoonlijk project over Syriëstrijders. Ze zijn er bijzonder goed in geslaagd om een oprecht verhaal te vertellen rond belangrijke thema’s als identiteit, zingeving en radicalisering. Naar goede gewoonte aangevuld met de nodige spectaculaire actie en deze keer ook verrassend veel muziek. Een vinnige film, met choreografieën van Sidi Larbi Cherkaoui.

"Een film met lef, waarmee Adil en Bilall ons ook voor het eerst echt wisten te ontroeren" De Morgen

Regie
Adil El Arbi, Bilall Fallah
Cast
Amir El Arbi, Aboubakr Bensaihi, Lubnah Azabal, Ala Riani, Tara Abboud e.a.
Speelduur
132 min
Jaar
2022
Land
België
Taal
Arabisch, Engels en Frans
Ondertiteling
Nederlands

De beste film van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Een emotionele ervaring, met de hulp van een uitstekende cast en met een opvallende hoofdrol voor muziek.

De Tijd

Wil je zeker zijn van een plaats? Dan raden we je aan om vooraf kaarten voor de film te reserveren. Bij filmvertoningen is het aantal plaatsen in de zaal beperkt tot 300. 
> Heb je een filmabonnement? Dan kan je ons vooraf telefonisch of aan de balie laten weten voor welke film je wilt reserveren. Je ruilt dan jouw filmabonnement in voor de gewenste film.