De Spil
Pierre Zylstra

Maatwerk concert

Benny Sings
voorprogramma Simon
vr 24 mrt 2023 20:00 - 22:15
vr 24 mrt 2023
20:00 - 22:15
  • vr 24 mrt 2023
    20:00 - 22:15
    Trax, Roeselare
    concertzaal - Traxweg 1- Roeselare

De Nederlandse muzikant/producer Benny Sings debuteerde in 2003 met zijn album 'Champagne People'. Het was meteen de blauwdruk voor zijn stijl die je herkent uit duizenden: heerlijk luchtige, lo-fi popsongs, geïnspireerd door hiphop, soul en jazz. 
Sindsdien bouwde hij een mooie carrière uit. Zo was hij de eerste Nederlandse artiest ooit die uitgenodigd werd om een NPR Tiny Desk Session te spelen.  
Zijn grote doorbraak kwam in 2017 met de onweerstaanbare track ‘Loving Is Easy’ (met Rex Orange County). Wanneer hij in hetzelfde jaar een contract tekent bij het gerenommeerde Stones Throw Records uit LA, breidt de fanbase zich snel uit, waaronder artiesten als John Mayer, Anderson Paak en Jamie Cullum.  
Benny Sings tourde in Europa, de VS en Japan en speelde op festivals als Primavera Sound, Montreux Jazz of Lowlands. Op zijn laatste album ‘Music (2021), met ondertussen meer dan 75 miljoen streams, werkte hij samen met onder meer Mac DeMarco, Tom Misch, Cory Henry en Marc Rebillet. 
 
In 2023 viert Benny Sings zijn 20 jaar in het vak. Deze verjaardag viert hij in Amsterdam, Londen, Berlijn en - als enige Belgische show - met een Maatwerk concert in TRAX, Roeselare. 

www.bennysings.com

Maatwerk concert

voorprogramma SIMON


Samen met Roedel bracht Simon twee albums uit en volgde in 2022 zijn debuutalbum onder eigen naam. Op 'Zoveel Nog Te Doen' deinst hij niet terug voor een liefdeslied meer of minder. Samen met muzikant en producer Antoine Plouvier veroorzaakte hij intimiteit met luchtige vrolijkheid en springt hij onregelmatig van rap naar zang.

Simon op Facebook