De Spil

Belpop Bonanza Superstar
wo 7 feb 2024 20:00 - 21:40
wo 7 feb 2024
20:00 - 21:40
  • wo 7 feb 2024
    20:00 - 21:40
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Belpop Bonanza gaat weer op reis. De nieuwe aflevering in de theaterreeks over de geschiedenis van de nationale popmuziek heet ‘Belpop Bonanza Superstar’, zoals steeds met kennis van zaken en de nodige knipogen. Deze keer laten Jan Delvaux en Jimmy Dewit horen en zien hoe (vaak) wij, kleine Belgen, het buitenland hebben verbaasd. En wat wij hebben betekend voor de supersterren.

België telt zes wereldhits. Na 60 jaar popmuziek. Zoveel hebben de Amerikanen er elke week. Toch mag ons internationale gewicht niet onderschat worden. Het bekendste Japanse kerstnummer? De tune van 'Sesamstraat'? De duurste platenhoes ooit? Een populair S-vormig blaasinstrument met kleppen? Dat zijn wij. We zijn vaak supersterren in het buitenland. En we zijn ook vaak belangrijk voor supersterren. Het logo van The Beatles? De grootste Turkse popster aller tijden? De strafste hit van Blur? Een hoes van de Sex Pistols?
Dat zijn wij ook.
'Belpop Bonanza Superstar' wordt een grenzeloze avond tussen de wereldsterren. Zoals altijd verrassend, verrijkend en entertainend. 

 

>> beluister hier Radio 1 << De jukebox van Belpop Bonanza Superstar

 

>> lees hier een artikel in De Standaard <<