De Spil

De Andere Film

The Old Oak
di 20 feb 2024 20:00 - 21:53
di 20 feb 2024
20:00 - 21:53

In een voormalig mijndorpje is de pub ‘The Old Oak’ het enige overgebleven toevluchtsoord voor de verpauperde arbeiders van de streek. Het water staat ook aan de lippen van de eigenaar TJ, uit wie alle hoop is weggevloeid. Wanneer zonder veel uitleg Syrische vluchtelingen in het dorp geplaatst worden, zijn de twee verwaarloosde gemeenschappen tot elkaar veroordeeld en komt het slechtste en mooiste in de mens naar boven.

‘The Old Oak’ is het slotluik van de trilogie van de 87-jarige cineast over de desastreuze gevolgen van de falende Britse politiek in Noord-Engeland. Na 60 jaar zet tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach, het sociale geweten van de Britse cinema, een punt achter zijn carrière met een grote film.

‘The Old Oak’ is een strijdkreet tegen racisme, sociale dumping en apathische politiek, maar is ook een warme ode aan de kracht van solidariteit.

De Andere Film
Regie
Ken Loach
Cast
Dave Turner, Ebla Mari, Claire Rodgerson e.a
Speelduur
113 min
Jaar
2023
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
engels
Ondertiteling
Nederlands

Ken Loach zwaait af met een hoopvolle film die zijn visie voor een betere wereld formuleert, en de Britten eraan wil herinneren dat niet racisme, maar solidariteit in hun DNA zit.

De Morgen

credits

FF Gent: winnaar publieksprijs