De Spil

De andere film

Àma Gloria
di 30 apr 2024 20:00 - 21:26
di 30 apr 2024
20:00 - 21:26

De kleine Cleo groeit op in Parijs. Omdat haar alleenstaande vader een veeleisende job heeft, wordt Cleo al vanaf haar geboorte verzorgd en opgevoed door Gloria, haar nanny uit Kaapverdië. De twee zijn  onafscheidelijk. Tot Gloria een oproep krijgt van haar familie dat ze dringend naar haar thuisland moet terugkeren om voor haar eigen kinderen te zorgen. Als Cleo de zomer bij Gloria en haar familie mag doorbrengen, bouwen ze samen voor de laatste keer mooie herinneringen op.

‘Àma Gloria’ is het indrukwekkend solodebuut van Marie Amachoukeli, dat al vanaf de première in Cannes, overladen werd met superlatieven: wondermooi, hartverwarmend, oprecht, gevoelig... Een kleine maar  onvergetelijke film met ontzettend naturelle acteerprestaties, verrassend aangevuld met aquarel animaties. Een masterclass in inleving, over liefhebben en toch loslaten, die je zeker niet mag missen. 
Bron: CinemaZed

De andere film
Regie
Marie Amachoukeli
Cast
Louise Mauroy-Panzani, Ilça Moreno Zego, Abnara Gomes Varela e.a
Speelduur
86 min
Jaar
2023
Land
Frankrijk
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands

Met deze subliem geacteerde weergave van een onconventionele ouder-kindrelatie, is het glimlachen tussen de tranen door.

*** De Standaard