De Spil

Openluchtcinema / De Tuin der Lusten

The Life Aquatic with Steve Zissou
do 22 aug 2024 21:00 - 23:30
do 22 aug 2024
21:00 - 23:30

'The Life Aquatic with Steve Zissou' is een gratis filmvoorstelling en maakt deel uit van De Tuin der Lusten: 'Dit is de Zee'.

Ga mee met Steve Zissou (Bill Murray in bloedvorm), die de wereldzeeën afvaart op zoek naar nieuwe maritieme diersoorten en wilde avonturen.

Diepzeevorser Steve Zissou gaat met zijn kleurrijke en eigenaardige crew - waaronder een zwangere journaliste, een jaloerse Duitse sidekick en een Braziliaanse zanger met een Bowie-fixatie - op zoek naar een mysterieuze haai die eerder een gewaardeerde medewerker had verscheurd. Zissou is vast van plan het beest te doden.

"Wat is het wetenschappelijk nut daarvan?" wil iemand weten. "Wraak", luidt Zissou's antwoord.

Dit uitbundige plaatjesboek is een hoogtepunt in Andersons volstrekt eigen oeuvre.

Piraten, schietpartijen, achtervolgingen en explosies worden afgewisseld door droogkomische én ontroerende gesprekken over de liefde, maffe liedjes en talloze prachtige details.

In augustus en september zet de participatieve kunstenpraktijk De Tuin der Lusten samen met het Instituut voor Onderzoek van de Betovering der Zeeën (IOBZ) de betovering en de kwetsbaarheid van de zee in de schijnwerpers. Met Villa Vandewalle als uitvalsbasis en ankerplaats maken we van Roeselare een zee-waardige stad.

 

Openluchtcinema / De Tuin der Lusten
Regie
Wes Anderson
Cast
Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett, Anjelica Huston, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Michael Gambon
Speelduur
119 min
Jaar
2004
Land
VS
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

reserveer je gratis ticket door te klikken op de blauwe knop met het uur