De Spil

UNITED UKRAINIAN BALLET COMPANY

ONDER VOORBEHOUD
vr 16 dec 2022 20:00 - 22:30
vr 16 dec 2022
20:00 - 22:30
  • vr 16 dec 2022
    20:00 - 22:30
    ticketverkoop is niet actief / inschrijven op de wachtlijst is wel mogelijk
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

De balletvoorstelling ‘De Notenkraker’ van het Charkov Ballet uit Oekraïne was in december 2020 gepland en uitgesteld omwille van COVID-19.
Nu was voorzien om deze prachtige voorstelling op 16 december eindelijk te kunnen laten schitteren op de scène van De Spil.

De trieste oorlogsomstandigheden vormen nu een spijtig obstakel om deze voorstelling komend seizoen op stapel te zetten. Veel dansers hebben noodgedwongen hun land verlaten. Het cultureel leven wordt vernietigd en de heropbouw zal nog heel wat tijd vergen.
Gezien Senf Theaterpartners uit Nederland reeds meer dan 10 jaar samenwerkt met balletgezelschappen uit onder meer Charkov en Kiev, willen ze deze artiesten steunen.

--- onder voorbehoud ---

Samen met primaballerina Igone de Jongh laten ze een 50-tal dansers overkomen naar Nederland, waar ze
de ‘United Ukrainian Ballet Company’ oprichten, gevestigd in Den Haag.
In overleg met wereldberoemd choreograaf Alexei Ratmansky, gewezen artistiek directeur van het befaamde Bolshoi Ballet, maakt dit kersvers balletgezelschap een nieuw programma.

Dit alternatief zal dus geen ballet van 'De Notenkraker' zijn, maar een gemengd ballet met werk van topchoreografen, o.m. Jiri Kylián en Alexei Ratmansky.

--- ticketverkoop wordt nog uitgesteld tot er meer zekerheid is / je kan wel inschrijven op de wachtlijst om op de hoogte gehouden te worden wanneer de ticketverkoop start ---

Wie reeds een ticket heeft (cfr verplaatste voorstelling Notenkraker) kreeg eerder al een mail ivm het gewijzigde programma. Nu ook dit gewijzigd programma nog onzeker is, staat de verdere ticketverkoop 'on hold'. Indien de voorstelling toch niet zou doorgaan, worden tickethouders ook hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.