De Spil

Azmari is een psychedelische ethiogroove band uit Brussel, gestart in 2015 en uitgegroeid tot een boeiende must-see. In oktober ’23 bracht de vijfkoppige band zijn derde album uit. 
Azmari combineert naadloos oosterse invloeden, ethiogrooves, donkere funk en dub en mengt die tot een rebelse en betoverende ervaring. 

Youtube - Facebook - www.azmari.be

Jasmine Myra is een nieuwe naam in de Britse jazzwereld. Afkomstig van de jazzopleiding in Leeds, klinkt haar in 2022 verschenen debuut ‘Horizons’ ambitieus en rijk. Niet zo vreemd dus dat producer Matthew Halsall - die wereld al liet kennis maken met GoGo Penguin, Mammal Hands en Hania Rani - haar tekende voor zijn Gondwana Records. Hij bracht de subtiele en tegelijk avontuurlijke sound op plaat tot leven. ‘Horizons’ werd zonder meer enthousiast onthaald: 

“It sounds amazing, it’s a beautiful recording”  Gilles Peterson, BBC 6 Music  
 “A great new star!” Jamie Cullum, BBC Radio 2  
 “This is beautiful and profound music.” London Jazz News 

“Wederom een zeer verrassend en ijzersterk Brits jazzdebuut. Een album waarop gewoonweg alles klopt. Spiritual jazz met een souljazz groove. Horizons is een album dat alle aandacht verdient en Myra en haar band een prominente plek op elk wereldwijd jazzpodium zou moeten geven. Hartveroverend en hartverwarmend mooi.” ****/5 writteninmusic 

Facebook - Instagram - jasminemyra.com - Youtube 

Kunde is een Belgisch-Kameroense rapper, producer en multi-instrumentalist die hiphop met elementen van hedendaagse jazz, P-funk en afrobeat vermengt. 
Zonet bracht hij zijn nieuwe album ‘Dandelion’ uit op W.E.R.F. Records. Kundes eerlijke en rauwe teksten worden gedragen door warme en dansbare klanken en moeiteloos verweeft hij opnieuw verschillende genres tot een groovy en kleurrijk geheel.  
Op RSL Jazz speelt Kunde in trio. 

Youtube - Facebook - Instagram 

André Breidlid, Matteo Genovese en Jan Janzen komen uit verschillende uithoeken van Europa, maar leerden elkaar kennen in Brussel. De invloeden van hun diverse achtergronden en van onze hoofdstad smelten als KAU op intrigerende wijze samen. In het verlengde van BADBADNOTGOOD of Kamaal Williams  combineert het trio jazz met hiphop-invloeden en heerlijk groovy beats.  
In september bracht KAU zijn debuutalbum ‘The Cycle Repeats’ uit op Sdban Ultra. Daarop weten de muzikanten met de combinatie van 80's synths, akoestische drums en elektrische bas de energie van hun aanstekelijke live shows weet vast te leggen.  

“This isn’t a pure jazz record, but a jazz inclined album which covers many bases, with hopefully more to come.” **** UK Vibe  


André Breidlid, Matteo Genovese en Jan Janzen vinden in hun tracks steeds weer een warme band in erg fijne grooves, soepel baswerk en fraaie toetsenpartijen en creëren in deze hun eigen atmosferische wereld. **** writteninmusic  

Facebook - Spotify - Youtube  

Vieze Meisje is pop, performance, humor en rave in één act. Het duo bestaat uit performer-zangeres Maya Mertens en componist Alan van Rompuy (a z e r t y Klavierwerke), die instaat voor de meest acrobatische beats. Samen zorgen ze voor spetterende liveshows die je sneller zullen boosten dan een energy drink. “Life is a vieze cirkel!” 

Youtube - Facebook - Instagram - viezemeisje.com

Theon Cross  - eerder op RSL JAZZ 2018 met Sons of Kemet - is een spilfiguur in de bruisende jazzscene van Londen. De tubaspeler is een van die zeldzame muzikanten die zijn instrument opnieuw heeft gedefinieerd en op eigen houtje de sonische mogelijkheden ervan heeft uitgebreid. Door zijn combinatie van technisch meesterschap en muzikale kennis is Theon Cross dan ook een veelgevraagd muzikant en werkte hij mee aan tientallen genomineerde en bekroonde projecten van onder meer Nubya Garcia, Moses Boyd en SEED Ensemble.

Zijn eigen debuut EP 'Aspirations' leverde hem internationale aandacht en een Jazz FM nominatie op voor beste Jazz Nieuwkomer in 2016. Daarna volgden de eveneens lovend onthaalde albums 'Fyah' in 2019 en ‘Intra-I’ in 2021. 

"Theon Cross is bringing Tuba to Jazz's center" Rolling Stone 
“Theon Cross crucially embraces the bass and rhythm roll with exuberant inventiveness”  The Guardian
"A key figure in London's vital Jazz scene" Pitchfork 

Instagram - Spotify - Youtube - Facebook

Wat hebben futuristische funk-jazz, four-to-the-flour beats en een punk-attitude met elkaar gemeen? Enter Zeitgeist Freedom Energy Exchange (ofte Z*F*E*X), het geesteskind Ziggy Zeitgeist. Deze Australische drummer maakt al jaren furore in Melbourne als de drijvende kracht achter funk-jazz-collectief 30/70.  
In 2018 riep hij ZFEX in het leven in om zijn artistieke visie volledig de vrije loop te laten. Het resultaat: een sound op kruispunt tussen impro en dance, drie albums en erkenning van onder meer Gilles Peterson, Kamaal Williams en Byron the Aquarius.  

Facebook - Instagram - zeitgeistfreedomenergyexchange.bandcamp.com - Youtube 

Een felle en gepassioneerde liefde voor verschillende genres, dat is wat AliA drijft. ‘De koningin van de Belgische underground’ (dixit Focus Knack) zorgt voor de afterparty op RSL Jazz.  
AliA geldt als een van de meest toonaangevende Belgische DJ’s van het moment. Een brede waaier aan stijlen weet ze telkens naadloos en met verve te verwerken op de dansvloer. AliA is onder meer resident op HORST festival, vaste gast in de C12 club in Brussel.  

Mixcloud.com - Facebook - Instagram