De Spil
Stef Stessel

Fanny

Het Scheldeoffensief, Theater Stap en De Roovers
la folia
za 8 okt 2022 18:00 - 19:15
za 8 okt 2022
18:00 - 19:15
  • za 8 okt 2022
    18:00 - 19:15
    gewijzigd aanvangsuur
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Het aanvangsuur is gewijzigd naar 18u. Tickethouders worden nog persoonlijk op de hoogte gebracht over deze wijziging. Excuses voor het ongemak.

Een wreed en gruwelijk, lieflijk en bitterzoet liefdessprookje over een kwetsbaar meisje dat opgroeit in een grimmig milieu.
Fanny is een meisje dat door de buitenwereld als “beperkt en anders” wordt aanzien. Ze groeide op bij haar oma die haar “van generlei nut” noemt en haar artistieke buurman Richard maakte misbruik van haar. “Ik ben alleen ik en kep geen woorden of ’t zijn de verkeerde.” Tot ze de middernachtman ontmoet. Een man die haar door zijn tedere aanwezigheid de mogelijkheid geeft om het verleden achter zich te laten. “Ik heb een verband gelegd. Rond mijn hartje.”
Een zinderende caleidoscoop aan gevoelens, impressies, bewegingen en klanken met o.a. Mira Bryssinck (‘Tytgat Chocolat’) in een glansrol.

“Theatermaker Wim Opbrouck noemde het een pareltje en Josse De Pauw schreef over ‘een indringende wereld’ die hem van begin tot einde niet losliet. Pijnlijk beklijvend.” ****De Theaterkrant

Zeker voor wie van het werk van Eric De Volder houdt!

 

Programma


dagticket
Dagticket op zondag 9 oktober: €21 / koop hier


combiticket
zondag 9 oktober combiticket met Jozefien Mombaerts  + Jan Geers: €18 / koop hier


lees hier een recensie in de theaterkrant