De Spil

Joy Enjoy Joy

Wardward/Ann Van den Broek
vr 21 okt 2022 20:00 - 21:15
vr 21 okt 2022
20:00 - 21:15
  • vr 21 okt 2022
    20:00 - 21:15
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

“'Joy Enjoy Joy’ is een tweesnijdende ode aan de levensvreugde, met een scherp randje.” ****Volkskrant  

In Joy Enjoy Joy onderzoekt choreografe Ann Van den Broek een andere afslag. De donkere en zware kant krijgt een lichter randje. Joy Enjoy Joy volgt de flow van het leven, aards en dynamisch. Het is een constante, stuwende en pulserende stroom, altijd in beweging, geen stilstand. Een stroom die schittert als reflecterend licht. Een glamoureuze droom, rusteloos en vol energie.

 Joy Enjoy Joy overschrijdt opnieuw de grenzen tussen de verschillende kunstdisciplines met de inmiddels voor WArd/waRD kenmerkende combinatie van beweging, muziek, tekst en video.

Joy Enjoy Joy is een dubbelzinnige ode aan de levenslust, met een scherp randje.”– de Volkskrant (NL)

Afzien, genieten, dansen tot je er bij neervalt. Zoals de performers die we letterlijk zien kreperen van de lach in een knappe – typische Ann Van den Broek – slowmotion scène. Een collectieve lachbui die overgaat in lijden. Met wijd opengesperde ogen happen de dansers naar lucht, met gezichten die veranderen in macabere maskers terwijl ze tot het bittere einde samen blijven bewegen, samen blijven ademen.” PZAZZ

“De dansers zijn stuk voor stuk uitmuntend. Ze hebben allemaal hun eigen stijl maar slagen erin om harmonie te creëren. (…)”Het dansen blijft duren tot de laatste seconde van de voorstelling, zelfs tijdens het groeten. De dansers glimlachen naar het publiek, werpen het kushandjes toe. Joy Enjoy Joy is een deugddoende voorstelling, die evenzeer opkikkerend als uitputtend is."   – Tout La Culture (FR)

credits

Concept en choreografie: Ann Van den Broek - Met: Frauke Mariën, Louis Combeaud, Nik Rajšek, Jean-Gabriel Maury, Marion Bosetti, Carla Guerra, Kamil Pilarski en Isaiah Selleslaghs - Stagiaires: Karolina Krynicka - Muziek: Nicolas Rombouts - Vooraf opgenomen zang: Gregory Frateur - Gespreksfragmenten: Tom Barman - Video- en lichtontwerp: Bernie van Velzen - Scenografie: Niek Kortekaas