De Spil
KREW

Missie 2022

hetty helsmoortel
za 19 nov 2022 20:30
za 19 nov 2022
20:30
  • za 19 nov 2022
    20:30
    De Spil, Roeselare
    de komedie

Conference over het meest spraakmakende wetenschapsnieuws van 2022.

Wie er vorig seizoen bij was, weet dat Helsmoortel een heerlijke, eigen stijl heeft in het brengen van haar scherpe analyse van het voorbije wetenschapsjaar: helder, humoristisch en hoopvol.

Waarom was de lancering van de James Webb telescoop zo’n groot nieuws? Welke impact heeft de oorlog in Oekraïne op de voortgang van de wetenschap? En waarom is het geen goed idee om juwelen te dragen die 5G-stralen blokkeren? Dat, en véél meer, kom je te weten in ‘Missie 2022’.

Hetty Helsmoortel is moleculair bioloog en doctor in de gezondheidswetenschappen. Tegenwoordig begeestert ze als wetenschapswatcher iedereen met haar passie voor wetenschap. Live shows, boeken, podcasts, radio en televisie… als ze maar kan vertellen over wetenschap en technologie. Daarnaast is ze artistiek leider van het Nerdland Festival, waar wetenschap op een heldere en entertainende manier wordt geserveerd. 
Hetty heeft dus eigenlijk maar één grote missie: wetenschap glashelder uitleggen aan zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijk verschillende manieren.