De Spil

Egmont

Het Banket, I Solisti & Vlaams Radiokoor / Jan Decleir & Roy Aernouts
woord / klassiek
za 4 mei 2024 20:00 - 21:30
za 4 mei 2024
20:00 - 21:30
  • za 4 mei 2024
    20:00 - 21:30
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

In 1568 werd Graaf van Egmont onthoofd op de Grote Markt van Brussel. De grondvesten van de Lage Landen daverden onder het koppenrollende en repressieve bewind van Filips II. De terechtstelling van de populaire Egmont maakte grote onvrede los bij de bevolking en luidde de bloedige Tachtigjarige Oorlog in.  

Het Banket, I SOLISTI & Vlaams Radiokoor brengen de hoofdrolspelers van die dramatische en bloedige episode uit onze geschiedenis terug tot leven met nieuwe dialogen en met een combinatie van oude en hedendaagse muziek van Ludwig van Beethoven en Alain Craens.  

Niemand minder dan meesterverteller Jan Decleir en Roy Aernouts vertolken de historische rollen van Graaf Egmont, Margaretha van Parma, Willem van Oranje en de Hertog van Alva.

"De kraakheldere tekst van schrijvers Tristan Versteven en Brechtje Louwaard laat Egmont terugblikken op drie historisch cruciale ontmoetingen." Charlotte De Somviele

credits

Programma: muziek van Ludwig van Beethoven en Alain Craens - Concept: Het Banket i.s.m. Francis Pollet- Tekst en regie: Tristan Versteven en Brechtje Louwaard - Spel: Jan Decleir en Roy Aernouts - Live muziek: I SOLISTI en Vlaams Radiokoor - Coproductie: Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor