De Spil
Sofie Jaspers

Glitch

ABATTOIR FERMÉ
za 1 apr 2023 20:00
za 1 apr 2023
20:00
  • za 1 apr 2023
    20:00
    De Spil, Roeselare
    schouwburg
  • inleiding om 19u15

“Ook in Glitch toont Abattoir Fermé hoe het moeiteloos spanning weet op te bouwen.” **** Concertnews

Het is even geleden dat we verzwolgen werden door het duistere universum van Abattoir Fermé. De liefhebbers van hun eerder werk worden voor hun wachten beloond met ‘Glitch': weinig tekst, heel filmisch en mysterieus.

In een groezelig hotel waar de koffiezet een eigen leven leeft en de zekeringen onbetrouwbaar zijn, dwalen een aantal bewoners rond. Een oranje man die griezelig goed lijkt op een buikspreekpop, een vrouw die het ochtendzonlicht niet kan verdragen, nog een andere die iets heeft met vliegen (de insecten, niet het werkwoord), een unheimliche superheld. Ze komen uit een liftkoker gekropen, uit scheuren in de vloer of zijn er gewoon plots. Ze lokken je probleemloos in hun onderwereld en bezweren je met hun eigenaardigheden.

Wanneer de werkelijkheid vreemder is dan de fictie moeten we ons de vraag stellen of de werkelijkheid mogelijk fictie is.

Een must see!

credits

Tekst en regie: Stef Lernous - Spel: Steve Geerts, Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert en Tania Van der Sanden - Decor- en lichtontwerp: Sven Van Kuijk - Muziek: Kreng