De Spil
Alexia Leysen

Mamamanie

Julie Delrue
wo 24 apr 2024 en zo 28 apr 2024
wo 24 apr 2024
en
zo 28 apr 2024

"Openhartige, wervelende solo" ****FocusKnack

Julie wordt moeder en manisch. Al tijdens de bevalling wordt ze een klaterende bron van gedachten, liedjes, plannen, grappen en grote waarheden. Twee weken later ligt Julie op de afdeling psychiatrie met lekkende borsten en zonder baby. Kraambedpsychose is de diagnose. 
Geen enkel probleem voor de jonge actrice, ze wil er dadelijk een briljante voorstelling over maken. IJzer smeed je toch ook als het heet is? Maar waarom mag ze dan op haar afdeling enkel armbandjes maken en pingpongen met Cédric? Hoe voelt het als er plots een luik opengaat in je hoofd en je de hele wereld aankunt? En hoe keer je terug naar je normale zelf?  

We zijn twee jaar later. Is de jonge actrice al terug normaal? Julie komt het vanavond vragen aan het publiek.  

Jarenlang zagen we Julie Delrue schitteren bij Studio Orka en in tv-series als 'Chantal'. Nu trekt ze alleen op pad in het schemergebied tussen comedy en theater. Ze maakt een solovoorstelling onder de vleugels van Wouter Deprez. Benjamin Desmet (SX) zorgt voor de muzikale trip.  ‘Mamamanie’ van Julie Delrue: Als klimaatakkoorden op muziek gezet moeten worden *** Het Nieuwsblad

 

credits

​Tekst en spel: Julie Delrue - Muziek: Benjamin Desmet - Coaching: Wouter Deprez