De Spil

Een badje vol met stroop

guga baul en jonas van thielen
za 15 apr 2023 20:00 - 22:00
za 15 apr 2023
20:00 - 22:00
  • za 15 apr 2023
    20:00 - 22:00
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Heerlijke trip langs Vlaamse fictie klassiekers.

Stemmenimitator en acteur Guga Baul en theatermaker en reporter Jonas Van Thielen zijn vrienden en kunnen zich uren verliezen in gesprekken over Vlaamse films en series van de jaren ‘80 en ‘90. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat daar ooit een voorstelling uit zou ontspruiten. Als kinderen van het magische jaar 1986 nemen ze je mee op een heerlijke trip naar ‘Postbus X’, ‘Kulderzipken’, ‘FC De Kampioenen’, ‘De Droomfabriek’, ... alles wat die jaren kleur heeft gegeven moet worden doorgegeven aan het nageslacht. Spilfiguur van hun verhaal is de Vlaamse oppergod van de comedy, onsterfelijk als ‘Hector’ en ‘Koko Flanel’: Urbanus.

Guga en Jonas keken zo vaak naar die series en films dat ze verbanden en verborgen verhalen ontdekten. Zelfs als je nog nooit van een reeks gehoord hebt, of zelfs nog niet geboren was toen ze werden uitgezonden, word je meegesleept in hun aanstekelijk enthousiasme en fijne humor.

Knack: "Dit zijn twee raspaarden die als geen ander kunnen improviseren, spelen en zingen en daarbij moeiteloos switchen tussen cabaret, circus en live filming."