De Spil
Danny Willems

Nomadics: Creatietour

Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenbergh
za 27 mei 2023 20:00 - 21:10
za 27 mei 2023
20:00 - 21:10
  • za 27 mei 2023
    20:00 - 21:10
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

In Nomadics, Lisbeth Gruwez’ nieuwste voorstelling, nemen acht dansers het publiek mee op  trip. Letterlijk: we gaan samen wandelen.

De dansers verschijnen op een afgesproken plaats en uur en pikken de toeschouwers op voor een kilometerslange tocht waarin kijken, ervaren en verbinding met het landschap centraal staan. Van de prikkels en de ruis van de stad naar  de rust van het land. En terug naar de drukte. Ze worden één, dansers en toeschouwers, een  groep wandelaars die zich samen weten maar altijd zichzelf kunnen blijven. 

Eindigen doen we op de scène, waar de wegen weer scheiden. Dan kan de performance  beginnen. Maar de ervaring van de tocht keert in verhevigde vorm terug. De dansers  verbeelden het landschap en de afgelegde weg. Soms zijn ze boom, soms zijn ze gras. Soms  zijn ze rots, soms zelfs mens. In Nomadics verschijnen ze evenwaardig en met elkaar  verbonden in een voortdurende transformatie. 

Muziek en licht zorgen voor een totaalervaring. De elektronische composities van Maarten  Van Cauwenberghe bootsen het geluid van stad en land niet na, maar verklanken de ziel van 
de tocht – we noemen het environmental techno. Alles betovert. Nomadics is een Magical Forest. 

Je kan de voorstelling ook komen bekijken zonder eerst mee te wandelen.

Wandeling
Wil je graag deel uitmaken van de voorstelling en meewandelen? Info over het startuur plaats van afspraak + hoe inschrijven lees je  >>> hier . (inschrijven kan tot en met vrijdag 26/5 16:00)

Je kan meewandelen: er is een groot parcours. Dit is 15,4 km, vertrek van aan het station van Ingelmunster naar De Spil. (we vertrekken samen met de trein vanuit Roeselare)
Je kan aansluiten aan het sterrebos in Rumbeke met de groep en zo de laatste 2 km meewandelen, het kort parcours. (Het aansluitingspunt bevindt zich aan het kruispunt van de Hoogstraat, de Vijfwegenstraat en de Moorseelsesteenweg)
Aansluitend woon je de voorstelling in de Schouwburg van De Spil bij.

Na jouw inschrijving ontvang je alle praktische informatie.

 

credits

Choreografie: Lisbeth Gruwez – Compositie, geluidsontwerp en live muziek: Maarten Van Cauwenberghe – Performance: Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Tim Bogaerts en Valeria Saija – Dramaturgie: Bart Meuleman – Lichtontwerp: Jan Maertens – Kostuumontwerp: Eli Verkeyn – Stagiaires: Victoria Rose Roy en Emma Meerschaert – Productie: Voetvolk vzw – Coproductie: KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg,  Perpodium, Julidans, Theater Freiburg en Charleroi Danse – Residenties: kunstencentrum Nona, BUDA, Charleroi Danse, Voetvolk Atelier Rubigny – Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap & de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Mohow