De Spil
Karolina Maruszak

Solo

Vervloet & De Studio
1ste + 2de secundair
do 1 dec 2022 13:40 - 14:40
do 1 dec 2022
13:40 - 14:40
  • do 1 dec 2022
    13:40 - 14:40
    1ste + 2de secundair
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Wat wil jij later worden als je groot bent?

Brandweerman? Voetballer? Boekhouder? Mama of papa? Goochelaar? Influencer? Of toch nog steeds piloot?

Op de speelplaats kan alles. Kinderen laten hun verbeelding de vrije loop en bepalen zelf de spelregels. ‘Jij bent de roze Power Ranger en ik de appelblauwzeegroene. Die bestaan toch niet? Nu wel.’

‘SOLO’ gaat over de zoektocht naar je eigen identiteit. Met de inzet van de superpowers van de speelplaats zoekt het hoofdpersonage uit wie hij wil zijn.

Een dirigent? Of toch een dj? Een breakdancer? Of eerder een businessman? Een dokter of patiënt - of allebei?

Hyperfantasie *

Robbert Vervloet blijft trouw aan de gebricoleerde stijl van ‘Terminator Too’ (denk kartonnen racewagens, Batmanpak uit cornflakesdozen en Decathlon-dino’s) en neemt je mee in zijn hyperfantastische wereld, waarin een personage grip probeert te krijgen op wie hij is - of althans denkt dat hij moet zijn. In al zijn kinderlijke fantasie mislukken de dingen al eens grandioos, maar wordt ook het onmogelijke mogelijk.

Een zoektocht die pendelt tussen realiteit en fantasie.

Peter Pan op speed voor 12+ en alles daarboven.

*Dat is een ding. Just Google it.

Theatermaker en acteur Robbert Vervloet speelde onder meer bij toneelgroep Elektra, fABULEUS, Het Paleis, Het Kwartier, Tuning People en Laika. Op televisie was hij te zien in Gevoel voor tumor en Loslopend wild. In De Studio creëert Robbert eigen werk. Zijn succesvoorstelling ‘Terminator Too’ was onversneden blockbustertheater: een uit karton opgetrokken self- made ode aan popcultuur en filmgeschiedenis. In het zog van de voorstelling volgde de kortfilm Terminator Too - The Movie. Robbert Vervloet is een speelvogel pur sang - het soort huisdieren dat we graag hebben in De Studio.

credits

Productie: Vervloet & De Studio - Concept en spel: Robbert Vervloet - Techniek/uitvinder: Tim Oelbrandt - Eindregie: Randi De Vlieghe - Bewegingscoach: Anastassya Savitsky - Muziek: Linde Carrijn - Kostuums: Marie Dries - Tourneeplanning: Thassos