De Spil
Bart Grietens

Mia Kermis

Lucinda Ra
1ste + 2de + 3de + 5de + 6de secundair
do 2 mrt 2023 - vr 3 mrt 2023
do 2 mrt 2023
-
vr 3 mrt 2023

Een heel bijzondere voorstelling over een vondelinge die op zoek gaat naar haar wortels voor slechts 30 toeschouwers. Er wordt 1 voorstelling per graad aangeboden. 

Vlakbij het vroegere huis van Stefanie Claes is een vondelingenschuif. Deze mysterieuze plek fascineert haar mateloos. Ze dook in oude stadsarchieven en ontdekte dat een vondeling wordt beschouwd als iemand zonder verleden. Maar iedereen komt toch ergens vandaan? 
Aan de hand van een leger zelfgemaakte poppetjes en tekeningen vertelt Stefanie een woordloos, visueel sprookje over de roodharige Mia Kermis. Een kind dat op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen groeien. Haar reis gaat langs een wolvenroedel, een bont circusgezelschap, een mini-reuzenrad met regenbooglampjes, vreemde en minder vreemde figuren. 

“Niet alleen dit poëtische, woordloze verhaaltje kruipt onder je vel, ook de bloedmooie en delicate manier waarop Claes haar universum tot leven wekt.” **** De Standaard 

“Hoe vat je een ongrijpbaar, maar toch universeel gevoel als eenzaamheid? Zo dus.” **** Het Nieuwsblad 

Soms hebben de kleinste voorstellingen de grootste impact! 

do 2 maa 13u40: 1ste + 2de secundair

vr 3 maa 10u: 3de secundair

vr 3 maa 13u30: 5de + 6de secundair


theatersommelier

op maat gemaakte workshop in de klas

meer info of inschrijven:

mail naar margriet.huyghe@despil.be

credits

Concept, ontwerp en spel: Stefanie Claes - Feedback en Dramaturgie: Simon Allemeersch, Barbara Claes en Sofie Van der Linden - Scenografisch advies: Iwan Van Vlierberghe - Affichebeeld: Sarah Yu Zeebroek - Co-productie: Lucinda Ra & Vooruit i.s.m. De Studio – met dank aan Het Bos, WP Zimmer