De Spil

De verdronken ballades van Testerep

TG Vagevuur & Brussels Experimental
5de + 6de secundair
ma 13 mrt 2023 13:40
ma 13 mrt 2023
13:40
  • ma 13 mrt 2023
    13:40
    5de + 6de secundair
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Ooit lag er voor de Belgische kust een eiland. Testerep. Van Oostende aan de ene kant tot Westende aan de andere. Toen kwamen de mensen, bebouwden de grond, kapten de bomen en gaven de golven onvermijdelijk vrij spel. Oostende trok zich honderden meters terug op de nieuwe kustlijn en het eiland verzonk voor eeuwig in de golven. Nu is Testerep een fantoom, inclusief fantoompijn. 


Een metafoor voor hoe wij omgaan met de kwetsbare plek waarop wij nochtans moeten leven en het water dat altijd in beweging is. Vijf acteurs en muzikanten zingen en spelen zich de ziel uit het lijf om het eiland Testerep boven water te houden, vechtend met een zingend, massief decor. Elke voorstelling wordt door het publiek bepaald: een nieuwe combinatie van liederen en scènes, die bij elkaar komen in een finale. Jij kiest. 

Deze voorstelling breekt ook uit de theatermuren met onverwachte theatrale en muzikale ingrepen. Vraag naar de extra’s die in de klassen of op school plaatsvinden. 

Lesmap.

credits

Tekst en regie: Koen Boesman - Compositie: Peter Spaepen – Spel en muziek: Frans Van der Aa, Yves De Pauw, Elisabeth De Loore, Jonas Steppe en Aline Goffin – Decor en kostuums: Emilie Lauwers, Jana Roos, Yentl Demunter en Geert Jonkers - Dramaturgie: Sybrand Van der Werf - Productie: Bram Braet