De Spil

Lara Rosseel Quintet
do 2 feb 2023 20:30 - 22:00
do 2 feb 2023
20:30 - 22:00
  • do 2 feb 2023
    20:30 - 22:00
    De Spil, Roeselare
    de komedie

“Dit hert is een avontuurlijke bok met een fraai, breed gewei.” ****Focus Knack  

Begin 2020 was Lara Rosseel dé verrassing van de Belgische jazzscene met haar album ‘De Grote Vrouw’. Haar vaak exotisch getinte composities balanceren op de grens tussen mysterie en herkenbaarheid. Muziek die het niet moet hebben van pocherige gymnastiek, maar een luid kloppend hart op maat van een breed publiek.  
Nu zet ze die veroveringstocht verder met het nieuwe album ‘Hert’ (WERF Records, 2022) en een jong kwintet met weelderig kleurenpalet waarmee ze al die troeven weer een nieuwe wending kan geven.  
Lara Rosseel neemt als bassist zelf het fundament voor haar rekening, met de organische soul die haar eigen is. Trompettist Sam Vloemans (Cargo Mas, Bram Weijters’ Crazy Men) is al net zo thuis in jazz die lonkt naar exotische oorden. Gitarist Willem Heylen (AKI, Cinema Paradiso, SARGAM, La Piratesse, KRANKk, LEKI), wordt gekarakteriseerd door zijn diversiteit: van wereldmuziek en pop tot atmosferische jazz en elektronische muziek, terwijl Sep François (The Colorist Orchestra) zorgt voor ongewone klanken met vibrafoon/percussie. Wild card is percussionist Angelo Moustapha, het sluitstuk van deze tot de verbeelding sprekende line-up.  

“De muziek op 'Hert' kenmerkt zich zowel door eenvoud als door breeddenkendheid en souplesse. In het oog springt vooral het hechte spel tussen de muzikanten die elkaar op wonderlijke wijze aanvoelen en op muzikaal en creatief vlak uitdagen.” ****Dansende Beren 

Het Teaterkafee biedt lekkere extra's aan voor en na de voorstelling. 

 

Week van de Belgische Muziek

 

Van maandag 30 januari tot en met zondag 5 februari wordt muziek van hier opnieuw volop gevierd. Met tal van evenementen in het ganse land wordt Belgische muziek terug helemaal in de spotlights gezet.

Programma