De Spil

Piazzolla - Rovira: The Edge of Tango

Sonico
vr 24 mrt 2023 20:00 - 21:45
vr 24 mrt 2023
20:00 - 21:45
  • vr 24 mrt 2023
    20:00 - 21:45
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Het bekende Brusselse tango-ensemble SONICO kruist de muzikale degens met twee historische voortrekkers van de tango nuevo: Astor Piazzola en Eduardo Rovira.

Net meer dan een eeuw geleden werd Astor Piazzolla geboren, dé grootmeester van de tango, die met elementen uit klassieke muziek, Argentijnse volksmuziek, jazz, pop en rock de tango in de jaren ’50 vernieuwde met zijn Octeto Buenos Aires. Ook componist Eduardo Rovira sloot zich een jaar later aan bij het Octeto La Plata, eveneens innoverend en grensverleggend. SONICO richt zich met zijn derde album ‘Piazzolla-Rovira: The Edge of Tango’ op de vermeende controverse tussen deze twee tango nuevo-pioniers en laat zich leiden door de octetten van beide protagonisten.

Dit album ging in avant-première in maart 2021 op het Klara festival/BOZAR, gevolgd door een tournee in Latijns-Amerika. In de Argentijnse pers wordt SONICO ondertussen bestempeld als "redders van de tango nuevo" en in de magazines Billboard en Rolling Stone werd het gecatalogeerd in de top 10 van meest essentiële hedendaagse tango-ensembles.


Het Teaterkafee biedt huisgemaakte gerechtjes aan met authentieke Argentijnse ingrediënten.

Reserveren via www.teaterkafee.be

 

credits

Met: Lysandre Donoso - bandoneon, Carmela Delgado - bandoneon, Stephen Meyer - viool, Daniel Hurtado Jimenez - viool, Bartosz Korus - altviool, Guillaume Lagravière - cello, Alejandro Schwarz - gitaar, Ariel Eberstein - contrabas, Ivo De Greef - piano