De Spil

Filmkus

Ninjababy
la folia
di 4 okt 2022 20:00 - 21:43
di 4 okt 2022
20:00 - 21:43

“Door het oprechte getob over het moederschap is ‘Ninjababy’ een aangrijpend en geslaagd drama.” **** De Volkskrant 

De vijf droomwensen van Rakel: astronaut, bierproever, globetrotter, jachtopziener en striptekenaar worden. Rakel tekent strips, houdt van feestjes, drank en drugs en heeft hele andere plannen dan moeder worden. Het is dan ook een grote shock als ze ontdekt dat ze al meer dan 6 maanden zwanger is.

Het kind blijkt van een oude scharrel te zijn. Rakel beslist het kind voor adoptie op te geven. De door haar omgedoopte “Ninja baby” begint haar steeds meer te kwellen wanneer hij in haar verbeelding tot leven komt.

Halverwege slaat de humoristische toon van de film om in een bloedserieuze sfeer. Met deze omslag vindt de film de perfecte balans tussen een serieus probleem aankaarten en er grappen over maken. 

‘Ninja baby’ is een grappig en ongepolijst Noors drama van regisseur Yngvild Sve Flikke en is gebaseerd op de graphic novel Fallteknikk (Valtechniek) van Inga H. Saetre, die voor de film animaties tekende.

De film mocht al meerdere prijzen in ontvangst nemen, waaronder die voor Beste Europese Komedie tijdens de European Film Awards.

Regie
Yngvild Sve Flikke
Cast
Kristine Kujath Thorp, Arthur Berning, Nader Khademi, Tora Christine Dietrichson
Speelduur
103 min
Jaar
2021
Land
Noorwegen
Taal
Noors
Ondertiteling
Nederlands