De Spil

de andere film

El Buen Patron
di 22 nov 2022 20:00 - 22:00
di 22 nov 2022
20:00 - 22:00

"Een Spaanse satire die een goed evenwicht zoekt tussen geestige farce en vlijmscherpe sociale commentaar."**** Metro NL

Julio Blanco, eigenaar van een fabriek van professionele weegschalen, verzamelt prijzen alsof het postzegels zijn. In de strijd voor alweer een prestigieuze onderscheiding zet Blanco een tandje bij. Maar een ontslagen werknemer, een flirterige stagiaire en een depressieve ploegbaas steken stokken in de wielen. Om zijn kansen te redden, overschrijdt de baas bijna elke denkbare grens. Julio Blanco blijkt achter zijn innemende glimlach een manipulatieve baas zonder scrupules te zijn. Toch gelooft hij oprecht een goed mens te zijn, een vader voor zijn personeel.

Het ironische ‘El Buen Patron’ was in Spanje een ongezien kassucces en scoorde een recordaantal van  twintig nominaties voor de Spaanse Oscars, waarvan hij er zes verzilverde.  Een publiekslieveling dankzij de lichte toon en de onweerstaanbare Javier Bardem, die iedereen, ook de kijker, inpakt als charmante maar gewetenloze bedrijfsleider.
Bron: naar Lieven Trio, DM 14 juni 2022

Regie
Fernando León de Aranoa
Cast
Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor
Speelduur
120 min
Jaar
2022
Land
Spanje
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands