De Spil

Filmkus

Les Passagers de la nuit
di 18 okt 2022 14:30 en 20:00
di 18 okt 2022
14:30 en 20:00

"De kostuums, de decors, de muziek, de archiefbeelden, de grove korrel die VHS-tapes in herinnering brengt: alles zit goed." *** De Morgen 

Regisseur Mikhaël Hers richt zijn gevoelige blik op het Parijs van de jaren 80 en de ogenschijnlijke alledaagse momenten in het leven van één familie, met aan het hoofd een weergaloze Charlotte Gainsbourg. Het soort film dat je een idee geeft waarom liefde belangrijk is.

Parijs, 1981. Met de verkiezingswinst van Mitterand waait er een frisse wind door het politieke landschap. Elisabeth heeft het moeilijk om dat optimisme te delen. Ze ziet haar huwelijk op de klippen lopen en moet twee puberende tieners alleen opvoeden. Ze vindt werk bij een nachtelijke radioshow, waar ze Talulah ontmoet. Al snel neemt ze de jonge vrouw onder haar vleugels. Talulah ontdekt de warmte van een thuis, zoon Matthias voelt hoe het is om voor de eerste keer verliefd te zijn, terwijl Elisabeth voor het eerst in haar leven haar eigen weg probeert uit te stippelen.

Charlotte Gainsbourg schittert in dit teder en intiem portret dat op een wondermooie manier de schoonheid en de liefde in de ogenschijnlijk alledaagse momenten weet te vatten.

Regie
Mikhaël Hers
Cast
Charlotte Gainsbourg, Emmanuelle Béart, Noée Abita, Ophelia Kolb, e.a
Speelduur
111 min
Jaar
2022
Land
Frankrijk
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands