De Spil

de andere film

Corsage
di 7 mrt 2023 20:00 - 21:53
di 7 mrt 2023
20:00 - 21:53

In 1877 wordt keizerin Elisabeth (‘Sisi’) veertig jaar oud, in die tijd de gemiddelde levensverwachting van een vrouw. Worstelend met ouder worden verstopt ze haar gezicht achter een sluier en trekt zij zich terug uit het openbare leven. Hoe geprivilegieerd ook, haar leven aan het Habsburgse hof was geen lachertje. Het voelde zoals haar verstikkend korset, zijzelf bleef eenzaam en leeg.

In tegenstelling tot de bekende trilogie ‘Sissi’ die van Romy Schneider een ware ster maakte, kiest Marie Kreutzer voor een sfeerschets. Geen weelderige pracht en praal, maar een ingetogen film vol doelbewuste anachronismen. De cineaste creëert een bruusk en poëtisch, een grillig en geestig portret van een historisch personage in een gouden kooi.

Naast een kostuumdrama is ‘Corsage’ een eigenzinnige en feministische herinterpretatie van keizerin Elisabeth in haar herfstjaren, uitmuntend vertolkt door Vicky Krieps. 
Bron: naar J.Broeren-Huitenga, De Filmkrant 28-8-2022

Regie
Marie Kreutzer
Cast
Vicky Krieps, Katharina Lorenz, Colin Morgan
Speelduur
113 min
Jaar
2022
Land
Oostenrijk
Taal
Hongaars, Duits, Engels
Ondertiteling
Nederlands

FF Cannes, prijs Beste actrice

Keizerin Sisi probeert in ‘Corsage’ iets te maken van een leven waar ze niet in past. ****

Trouw

Wil je zeker zijn van een plaats? Dan raden we je aan om vooraf kaarten voor de film te reserveren. Bij filmvertoningen is het aantal plaatsen in de zaal beperkt tot 300. 
> Heb je een filmabonnement? Dan kan je ons vooraf telefonisch of aan de balie laten weten voor welke film je wilt reserveren. Je ruilt dan jouw filmabonnement in voor de gewenste film.