De Spil

de andere film

Alcarràs
di 18 apr 2023 20:00 - 22:00
di 18 apr 2023
20:00 - 22:00

Al generaties oogst de familie Solé in het kleine Catalaanse dorp Alcarràs perziken. De hele familie helpt bij de oogst. Omdat er nooit een schriftelijk contract getekend werd en de familie mondeling het recht kreeg voor de teelt, ontstaat er een probleem als de landeigenaar sterft en zijn erfgenamen heel andere plannen hebben met de boerderij. De boomgaard moet plaatsmaken voor een zonnepanelenpark. Hierdoor komt hun  broodwinning in het gedrang. 

Tegelijk is de film het verhaal over familierelaties met zijn mooie en moeilijke kanten. Maar eveneens toont Simón de maatschappelijke situatie waarin kleine Spaanse boeren geklemd zitten tussen grote distribiteurs, die te lage prijzen betalen voor het fruit en speculanten die staan te dringen om het land op te kopen.

Een semi-autobiografische prent, met getalenteerde niet-professionele acteurs uit de betrokken regio.

Regie
Carla Simón
Cast
Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin, Xènia Roset, e.a.
Speelduur
120 min
Jaar
2022
Land
Spanje
Taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands

Palmares: FF Berlijn: Gouden Beer

Een indrukwekkende en vitale winnaar van de Gouden Beer in Berlijn. Een teder en diepgaand portret van een familie.

De Volkskrant

Wil je zeker zijn van een plaats? Dan raden we je aan om vooraf kaarten voor de film te reserveren. Bij filmvertoningen is het aantal plaatsen in de zaal beperkt tot 300. 
> Heb je een filmabonnement? Dan kan je ons vooraf telefonisch of aan de balie laten weten voor welke film je wilt reserveren. Je ruilt dan jouw filmabonnement in voor de gewenste film.