De Spil

de andere film

Wheel of Fortune and Fantasy
di 7 feb 2023 20:00 - 22:01
di 7 feb 2023
20:00 - 22:01

Ryûsuke Hamaguchi gooide het afgelopen jaar hoge ogen met ‘Drive My Car’, inclusief prijzen in Cannes 2021 en op de Oscars van 2022. Maar hij maakte daarvóór nóg een prachtige film, die ons nu eindelijk bereikt: ‘Wheel of Fortune and Fantasy’, een indrukwekkend drieluik over drie vrouwen, die voor een bepalende keuze in hun leven staan. In het eerste deel volgen we een model dat een ontdekking doet over haar ex, in deel twee een verleidingspoging die fout afloopt en in het slot een vrouw die naar een schoolreünie gaat 
in de hoop haar jeugdliefde te ontmoeten.

De drie korte films zijn thematisch met elkaar verbonden: verbeelding en toeval zorgen voor onverwachte wendingen. De acteurs zijn geweldig en de dialogen sterk en prikkelend. Hamagushi toont zich andermaal een meesterlijke verteller. Mis de kans niet om dit verrassende en fascinerende pareltje te zien. 
Bron: Hilde Vanhoutte

Regie
Ryûsuke Hamagushi
Cast
Kotone Furukawa, Ayumu Nakajima, Hyunri
Speelduur
121 min
Jaar
2021
Land
Japan
Taal
Japans
Ondertiteling
Nederlands

Zeldzaam opwindende cinema over onze onmacht om echt bij de ander te komen. Voor fijnproevers. ****

De Standaard

Wil je zeker zijn van een plaats? Dan raden we je aan om vooraf kaarten voor de film te reserveren. Bij filmvertoningen is het aantal plaatsen in de zaal beperkt tot 300.
> Heb je een filmabonnement? Dan kan je ons vooraf telefonisch of aan de balie laten weten voor welke film je wilt reserveren. Je ruilt dan jouw filmabonnement in voor de gewenste film.