De Spil
Victor Verheyden

Les Hommes Andersom

Cie Pilolabò
verbluffende chemie tussen acrobatie en ballet
za 9 dec 2023 20:00 - 21:10
za 9 dec 2023
20:00 - 21:10
  • za 9 dec 2023
    20:00 - 21:10
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Een balletdanser en een luchtacrobaat. Wat gebeurt er als je elkaars standpunt, letterlijk en figuurlijk, durft in te nemen? Wat gebeurt er als je elkaars wereld andersom draait?  

In ‘Les Hommes Andersom’ brengen Tars Vandebeek en Mathias Goethals hun werelden samen en creëren ze een eigen choreografische, wondermooie taal.  
Tars Vandebeek is danser: klassiek ballet en hedendaagse dans. HIj startte zijn carrière als solist bij repertoire compagnies Gauthier Dance ( Stuttgart), Ballett Zürich (Zwitserland) en Dresden Frankfurt Dance Company (Frankfurt). Hij werkte ondere andere met topchoreografen als William Forsythe, Jiri Kylián, Crystal Pite, Jacopo Godani Marco Goecke en Ohad Naharin en toerde de wereld rond.   
Mathias Goethals groeide op in Roeselare. Van kindsbeen af was hij intensief bezig met gymnastiek. Al snel stroomde hij door naar het topsportcentrum in Gent. Na zijn deelname aan het wereldkampioenschap Tumbling in 2016 besloot hij zijn artistieke dromen achterna te gaan. Hij ontplooide zich verder als acrobaat en maakt zijn eigen creaties.  

credits

Geproduceerd door Compagnie Pilolab  - Coproductie: Perplx - Concept, creatie, stage design: Compagnie Pilolabo - Artiesten: Tars Vandebeek en Mathias Goethals - Artistieke ondersteuning: Ives Thuwis & Dominique Pollet - Light Design: Dominique Pollet & Hans Valcke - Kostuum ontwerp: Nadav Perlman - Muziek: Biosphere, Bauhaus, Noveller, Andrei Dergatchev, Compagnie Pilolabo - Creatie doek fabric met de hulp van of Naaipunt vzw - Creative Image: Lennert Madou - Geïnspireerd op de schilderijen van Vladimir Velickovic - De belevenis van een voorstelling, Pina Baush - Met de steun van Stad Gent  - Met dank aan het Oude Badhuis, MIRAMIRO, Budascoop, Unie der Zorgelozen,  MAD Festival