De Spil
Yuri Andries

Colors / Buiten de lijntjes kleuren

Kopergietery, KGbe & Scheldeoffensief
vanaf 6 jaar
za 23 dec 2023 17:00 - 18:00
za 23 dec 2023
17:00 - 18:00
  • za 23 dec 2023
    17:00 - 18:00
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Zwart   
als zwarte pensen zijn  
Zwart  
als het verkoold stukje hout is  
Zwart  
als het voor mijn ogen is  
Zwart   
als de maansverduistering is  
Zwart  
als de bitterste koffie is  
Zwart   
als de nacht is  
Zwart   
als een klein zwart schaapje is  
Zwaaaaaart Zwaaaaaart
Zwaaaaaart Zwaaaaaart

'Colors’ toont het ware coloriet van een diverse groep spelers op scène. 
Zeven "ikken" in zeventig kleuren. Elke kleur met een eigen persoonlijkheid en identiteit. Net als jij. Je hebt jouw eigen karakter, beweegt zoals alleen jij dat doet, denkt en voelt zoals geen ander dat kan. Als elke "ik" voor een kleur zou staan, welke kleur zou jij dan zijn? Witte druivengroen, middernachtzwart of fluo geel?
En wat als jouw kleur niet wordt gezien? Ben je dan onzichtbaar of moet jouw kleur nog worden uitgevonden? 
In het muzikale ‘Colors’ gaan de spelers – volwassenen, jongeren, mensen met of zonder beperking - op zoek naar wat kleur met ons doet. Hoe anders ze onderling ook lijken, elk van hen geeft kleur aan onze wereld. Zo zoeken ze samen naar dat ene schilderij waarin al hun kleuren passen en bouwen ze een wereld waar alle gedachten, kleuren en geluiden naast elkaar leven.

Colors / Buiten de lijntjes kleuren

 

Het Scheldeoffensief werd in 2017 opgericht door theatermaker Frank Dierens (o.a. KOPERGIETERY ‘Kopbeest’, ‘Eerste Sneeuw’, ‘Dallas’, Comp. Marius en Laika) en pedagoge An Van den Bergh. Met Het Scheldeoffensief maken ze (locatie)theater met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ze organiseren enerzijds wekelijks inclusieve theaterateliers, en creëren anderzijds jaarlijks een voorstelling aan de hand van een professioneel omkaderd traject.  

Jitse Huysmans is theatermaker, performer/actrice en dramatherapeut. Met het Gentse Collectief Elan(d) (o.a. ‘In between spaces’) verkent ze de grenzen tussen theater, dans en beeldende kunst. Ze werkt(e) o.a. voor Het Scheldeoffensief (‘BRUT-a-l’air’), STAP Roeselare, hetpaleis, Schouwburg Kortrijk en Veerman.  

Geoffrey Burton is gitarist, muziekproducer en composer. Burton is lid van muziekband Hong Kong Dong en werkt(e) samen met o.a. Arno, Charlotte Adigéry, Soulwax, Grace Jones, Daan en Triggerfinger. In 2021 lanceerde hij zijn debuutplaat ‘Me Ta Podia’. Hij componeerde de muziek voor o.a. de podiumvoorstellingen ‘WaRaMiS’ en ‘De Bank’, beide in een creatie van Frank Dierens, en voor de KOPERGIETERY-voorstelling ‘De geschiedenis van de wereld aan de hand van banaliteiten’.

Flor Van Severen maakt deel uit van het jonge collectief WOLF WOLF, dat ‘Voorjaarsontwaken’ en ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’ voortbracht. Flor speelt ook mee in ‘Ten Oorlog II’ (Camping Sunset).  

Marah Haj Hussein is danseres en actrice. Ze behaalde een bachelor Dans aan het Koninklijk Conservatorium (Antwerpen) en studeert momenteel Drama aan KASK School of Arts Gent. Ze performt in ‘TH LNG GDBY’ (Tuur Marinus) en ‘Another Sacre’ (Bérengère Bodin/Alain Platel).  

credits

Concept: Frank Dierens - Regie: Frank Dierens en Jitse Huysmans - Spel: Marah Haj Hussein, Flor Van  Severen, Roxanne Buysse, Enorha De Graeve, Julia Dierens, Oskar Stalpaert en Billie Valcke - Muziek:  Geoffrey Burton - Dramaturgie: Matthias Velle 

Productie: Het Scheldeoffensief, KOPERGIETERY & KGbe 

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Overheid, de Stad Gent, Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.