De Spil
York Tillyer

The Breath + Spilar
folk / double bill
za 20 jan 2024 20:30 - 22:50
za 20 jan 2024
20:30 - 22:50
  • za 20 jan 2024
    20:30 - 22:50
    De Spil, Roeselare
    de komedie

The Breath

The Breath bestaat uit het bijzondere samenspel tussen de Ierse zanger Ríoghnach Connolly (BBC2 Folk Singer of the Year 2019) en voormalig The Cinematic Orchestra-gitarist Stuart McCallum. Connolly heeft een prachtige, begeesterende stem en is een verhalenverteller pur sang. Ze schrijft persoonlijke en oprechte liedjes over vervlogen zomers en eerste liefdes maar net zo goed over hartzeer en sociaal onrecht.  

Haar soulvolle stem, die laveert tussen delicaat gefluister en krachtige uithalen, samen met het vernuft waarmee gitarist McCallum de nummers inkleurt, geeft de muziek van The Breath ontroerende diepte. 
Na hun drie voorgaande albums op het Real World-label van Peter Gabriel brengt The Breath later dit jaar een nieuwe plaat uit en die komt het duo hier voorstellen.  

Bekijk hier alvast de  >>> nieuwe single van The Breath, voorsmaakje van het album dat in oktober verschijnt.

Ríoghnach Connolly: zang en fluit - Stuart McCallum: gitaar

In samenwerking met Toernee Mondial 

_____________________________

avant-première albumvoorstelling
SPILAR 

Spilar is één van de recente onthullingen in de folkscène. Het kwintet maakt een vliegende start met debuutplaat 'Stormweere' (2020). Pers en publiek waren unaniem lovend, ze werden twee jaar op rij  genomineerd voor de Flanders Folk Awards en samengebracht in een indrukwekkende concertreeks. Hun muziek is wijds en eigentijds. Drums, toetsen en snaren zorgden voor een donkere soundtrack bij de doorleefde stemmen van zus en broer Eva en Maarten Decombel. 

Samen delven ze prachtige songs op van eigen bodem: oude traditionals en ballades, maar evengoed parels van Wannes Van de Velde van Jacques Brel. Hun nieuwe album komt hier in avant-première voorstellen.

Over 'Stormweere': 
“Een droomdebuut van een onwaarschijnlijk volwassen groep die tot alles in staat is!” Klara

Eva Decombel: zang - Maarten Decombel: mandola, gitaar en zang - Jeroen Geerinck: gitaar, toetsen en synths Ward Dhoore: mandoline en synth - Louis Favre: drums