De Spil
Lynn Van Oijstaeijen

Le carnaval des animaux

De Maan
2de + 3de kleuter
do 21 dec 2023
do 21 dec 2023

​​Vaaaaaders, 
​Waar is het lied van het varken? 
​Ik hoor de kippen. 
​Tok tok tokken, werken werken, nooit stoppen. 
​Ik hoor de schildpad. 
​Ze kijkt traaaaag naar binnen, in haar schild en zingt: 
​Zoek het varken in jezelf. 
​Ik hoor de uil die denkt dat hij de koekoek is. 
​Maar waar is het varken, vaders?  
​Vaaaaaaaaaaders?  
​ 
​Met een reuzerugzak vol dieren gaan een alleenstaande vader en zijn zoons op zoek naar het dier dat niet mag meedoen in de dierenmars: het varken. Tijdens hun muzikale reis ontdekken ze de schone en lelijke kanten van de wereld. Met de kippen belanden ze in de sweatshops, de schildpad brengt hen in hogere sferen met zenmeditatie en de zwaan verrast iedereen. 
​ 
​Met deze voorstelling verbeeldt Gorges Ocloo de schoonheid van klassieke muziek voor de allerkleinsten. Via figuren, animatie en muziek worden jong en oud meegezogen in de beeldende kracht van deze 19de eeuwse klassieker van Camille Saint-Saëns. 

credits

Regie, concept, muzikale bewerking: Gorges Ocloo - Tekst: Josse De Pauw - Spel: Stan Martens/Joren Seldeslachts - Figuren en animatie: Paul Contryn, Katinka Heremans, Senne Driesen - Zang: Astrid Stockman - Muziek: Camille Saint-Saëns - Gitaar & gumbri: Toon Callier - Marimba: Ward De Ketelaere - Sax trio: Bertel Schollaert - Muziekopname: Brecht Beuselinck - Techniek: Stephane Vloebergh - Productieleiding: Noor de Graaf - Stage regie & atelier: Luna Glowacki - Productie DE MAAN i.s.m. Festival van Vlaanderen Mechelen/Kempen  - Coproductie Perpodium, met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid en Cronos Invest