De Spil

Alias

Collectief Verlof
1ste + 2de secundair
ma 13 nov 2023
ma 13 nov 2023

Een voorstelling over hoe hard iemand zich in bochten kan wringen om graag gezien te worden. Over jezelf (durven) zijn en over de andere kant van het internet.  
 
Daan is een jonge, enthousiaste kerel. Hij heeft veel vrienden en is gelukkig, maar wordt nooit serieus genomen. Om te ontsnappen aan het gelach en zijn onhandigheid, maakt hij online nepprofielen aan. Net wanneer hij ermee wil stoppen, is de verleiding om nog één keer online te gaan met een alias te groot. Hij creëert Lars, een knappe kerel die zijn leven bij elkaar heeft… en voor geen meter op Daan zelf lijkt.   
 
Lisa heeft thuis geen moment rust. Ze wordt van de ene emotie in de andere geslingerd. Op een dag besluit ze online te gaan, maar niet als zichzelf. Ze kiest een foto van een meisje dat rust uitstraalt en kruipt in haar huid. Ze noemt haar Stella.   
 
En dan ontmoeten Lars en Stella elkaar. Het klikt en ze vallen als een blok voor elkaar. Hoe moet dat nu verder? Alles opbiechten? Of niet?   
 
Verwacht je aan knallende livemuziek, ongemakkelijke stiltes en een heerlijke portie humor!  

 

 

credits

​​Tekst en spel: Heleen Desmet en Bart van der Heijden - Muziek: Lucas Heytens - Lichtontwerp: Hans Rigouts - Techniek: Gilles Polak en Hans Rigouts - Kostuum: Leila Boukhalfa - Tekstcoaching: Nico Boon - Spelcoaching: Steven Beersmans - Scenografie: Collectief Verlof (met dank aan Tom Viaene, Barbara Vandendriessche en Ben Van Oeckel)  - Met dank aan MoMeNT Festival Tongeren, CC Nova Wetteren, deRUIMTE,  30CC, Stad Leuven, Luka Vos en Gloria Wouters​