De Spil

Pobre Pollo

Collectief Fiat
1ste secundair
vr 1 dec 2023 13:30 - 14:30
vr 1 dec 2023
13:30 - 14:30
  • vr 1 dec 2023
    13:30 - 14:30
    1ste secundair
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

​​Een muzikaal coming of age verhaal waar humor niet ver weg is. Over een jongen, een meisje, plof- en andere kippen en een kippenkraam. Heeft hoe we als ei worden uitgebroed invloed op hoe we ons als kip gedragen?  

​Op een plek waar de gebraden kiekens de deur uitvliegen, leren een jongen en een meisje elkaar kennen. Hij is uit het nest gevallen en zij zit vast in een gouden kooi. De ene zwerft al jaren door de mallemolen van pleegzorg, de ander heeft een schijnbaar perfect gezin. 
 
​Ze hebben wel iets gemeen. Alle twee worden ze aan hun lot overgelaten en vinden ze dat ze veel hebben om over te klagen. Al heeft de één veel meer recht op dat klagen dan de ander. En de ander nog veel meer recht dan de één. Gaandeweg ontwikkelt zich een innige kameraadschap en het besef dat het leven voor niemand op rolletjes loopt. Ze sluiten een pact. Een pact dat hen geen windeieren zal leggen.

credits

​​Tekst, spel en muziek: Tom Viaene en Anke Jochems - Coaching: Steven Beersmans – Kostuums: Amber De Saeger - Decor: Wannes Verhees - Licht: Gilles Pollak - Met dank aan c o r s o, Kunst Z en de steun van Sabam for Culture en stad Antwerpen​