De Spil
Leontien Allemeersch

Alice in Randomland

Dinsdag. org & DE MAAN
1ste + 2de secundair
di 10 okt 2023 13:40 - 14:40
di 10 okt 2023
13:40 - 14:40
  • di 10 okt 2023
    13:40 - 14:40
    1ste + 2de secundair
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

​​Een grappige reis door de diepe, digitale krochten van the rabbit hole, waar een hedendaagse Alice antwoorden probeert te vinden in of op het web. 
​In deze bewerking van ‘Alice in Wonderland’, leest Alice geen boek aan de waterkant, maar scrollt ze aan de rand van een vervuild kanaal. Ze is geen typisch schoolmeisje, maar een non-binaire, geëmancipeerde tiener. Soms is ze woke, dan is ze weer wack.  
​Deze Alice tuimelt niet in slaap, maar valt in een endless scroll op haar telefoon. Het internet als koortsdroom. Een dwaaltocht in de oneindigheid aan mogelijkheden, op zoek naar een plekje in deze wereld. 
​ 
​Alles is er fucked up weird. Ze ontmoet Metaman, Tiny House Tim, de zoekbalkkat, Elon Muskito en Jeff Bezooz. Loopt ze nu eigenlijk weg van haar veranderende, fysieke zelf of gaat ze net naar zichzelf op zoek? 
​Eén ding is zeker: deze ‘Alice in Randomland’ zit er knal op. Grappige teksten, geestige decorstukken en knotsgekke personages nemen de leerlingen mee in een heerlijke tuimeling.

Dinsdag.org is een jong theatercollectief bestaande uit Jeff en Bas of Bas en Jeff. Ze staan in voor de bevordering van zinnige onzin in een samenleving, voeren theatraal onderzoek naar de staat van onze digital times en willen de huidige theatercanon van andere referenties voorzien. Hun werkwijze ambieert professionele bricolage, doordachte warrigheid en gemeende ironie.  
Na hun debuut 'The Memeing of Live' is 'Alice in Randomland' hun tweede productie. 

credits

​​Creatie & spel: Jeff Aendenboom, Ellen Sterckx en Bas Vanderschoot - Einderegie: Simon D'Huyvetter - Figuren: Paul Contryn en Katinka Heremans - Sound design: Willem Malfliet -Lichtontwerp: Max Adams - Dramaturgie: Marie Peeters - Techniek & decor: Aaron Bruyninckx en Stéphane Vloebergh - ​Met ondersteuning van: De Vlaamse Gemeenschap - Met dank aan: Het internet, De Studio en BRONKS​