De Spil
Bart Grietens

Feed me please

Bronks & Theater Antigone
3de + 4de secundair
vr 13 okt 2023 13:30 - 14:45
vr 13 okt 2023
13:30 - 14:45
  • vr 13 okt 2023
    13:30 - 14:45
    2de + 3de secundair
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

​​Vorig seizoen liet Bronks de zaal ontploffen met ‘The Happy Few’. Samen met Theater Antigone slaan ze dezelfde weg in met ‘Feed me Please’: een energieke, multidisciplinaire voorstelling die de keerzijde van sociale media blootlegt. 

​Drie influencers hengelen naar de liefde van hun volgers. Hoe meer hoe beter. Daarvoor gaan ze heel ver.

Wat als de online versie van jezelf zo diep vervlochten is in een web van leugenachtige filters en opgesmukte captions dat teruggaan naar de naakte waarheid geen optie meer is? Kan de drang naar verbondenheid en “succes” in een virtuele wereld absurde en gevaarlijke proporties aannemen? 
​En is er nog plaats voor onzekerheid, twijfel en imperfectie in een koninkrijk waar de volmaaktheid heerst en waar “trollen” en “haters” vrij spel hebben? 

​Een zoektocht naar eigenwaarde in de 21ste eeuw en naar de impact van voortdurende aanwezigheid op sociale media op ons zelfbeeld. Verwacht je aan een woordenvloed en een stroom van sterke, poëtische beelden, muziek en groteske personages. 

​“Een andere plus is de vaart in dit stuk, met zijn kwieke, fysieke spel, frisse muzikale sequenties en talige creativiteit.” *** De Standaard 

Bij deze voorstelling kan je de theatersommelier reserveren. Een medewerker komt bij jullie langs met een smaakmaker voor de gekozen theatervoorstelling.

 

​​Als je na het zien van deze voorstelling nood hebt aan een gesprek, kan je terecht bij Awel.​ 

credits

​​Van en met: Aminata Demba, Lien Thys en Laurence Roothooft - Regie: Haider Al Timimi - Regie assistent: Axelle Verkempinck - Dramaturgie: Bart Capelle - Scenografie: Stef Stessel - Lichtontwerp: Stef Stessel en Thomas Clause - Kostuum: Valerie Le Roy - Video-ontwerp: Freek Willems - Video-animatie: Freek Willems & Jack Stessel - Muziek: Haider Al Timimi - Geluidsontwerp: Tom Gaublomme & Niels Vanherpe - Coproductie: Perpodium  - ​Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest​