De Spil

Amor Mundi

Theater Malpertuis
6de secundair
do 18 apr 2024 en vr 19 apr 2024
do 18 apr 2024
en
vr 19 apr 2024

1977. In Duitsland wordt een vliegtuig gekaapt door een radicale groepering. Het nieuws bereikt ook filmmaker Rainer Werner Fassbinder. Vragen vullen zijn hoofd. Kan geweld legitiem zijn? Wat betekent democratie? Op een flamboyante manier gaat hij (een bijzondere dubbelrol voor Geert Vaes en David Geysen) met zijn moeder (een sublieme Tania Van der Sanden) en zijn vriend (een verrassende cabaretier Pieter Verelst) in discussie.   
Algauw schiet een spervuur van meningen dwars door de sigarettenrook. Heiligt elk doel alle middelen?   
  
In ‘Amor Mundi’ schetst regisseur Piet Arfeuille een raak tijdsbeeld dat tegelijkertijd aanvoelt als vandaag. Hij plaatst drie generaties bij elkaar en laat ze luidop denken.   
  
Een verhaal over het recht of de plicht jouw standpunt duidelijk te maken, over morele kompassen en hoe die soms het noorden kwijtraken, over broccoli, boa’s, telefoongerinkel en veel alcohol.   
Radicaal zijn lijkt wel cool vandaag. Misschien is de echte dialoog er wel één die geen antwoorden geeft, maar juist vragen stelt die het denken opentrekt.  

ENKEL IN AVONDVOORSTELLING MAAR MET HEUS EDUCATIEF PAKKET. 

Samen met regisseur Piet Arfeuille wordt een educatief pakket met een groot spelelement uitgewerkt. Piet komt mee naar de klassen en gaat samen met de leerlingen aan de slag met begrippen als democratie, keuzes maken, moraal en macht. Meer info volgt.

credits

Tekst: naar ondermeer Rainer Werner Fassbinder - Regie: Piet Arfeuille - Spel: Tania Van der Sanden, David Geysen, Geert Vaes en Pieter Verelst - Licht en geluid: Wim Loobuyck en Rik Teunis - Vorm: Piet Arfeuille, Steve Salembier - Kostuums: Lieve Pynoo - Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter.​