De Spil
JOHN GHOST (c)Joris Jeursen

Maatwerk concert

KVR + John Ghost
double bill
vr 1 dec 2023 20:00 - 22:30
vr 1 dec 2023
20:00 - 22:30
  • vr 1 dec 2023
    20:00 - 22:30
    Trax, Roeselare
    concertzaal - Traxweg 1- Roeselare

KVR 
KVR is het fonkelnieuwe trio trio van Lander Gyselinck (drums), Dries Laheye (bas) en Niels Broos (toetsen) brengt een mix van funky grooves en elektronica 
Drie jonge jazzmuzikanten die op het hoogste niveau over de muren heen kijken en elkaar al van diverse samenwerkingen kennen. Lander Gyselinck (Beraadgeslagen, Lander & Adriaan) speelt samen met Dries Laheye in STUFF. Laheye en Broos (Jameszoo, Binkbeats) werkten mee aan ‘Pourriture Noble’, de plaat van Gyselinck en Zwangere Guy. 
Zonet verscheen debuutalbum ‘Spam Vol.01’ en werd onder meer door De Standaard **** en Focus Knack *** enthousiast onthaald.  
“De muziek flirt met jazzfunk en hiphop, met avant-garde en met elektronica zoals die van het hippe Brainfeeder-label. Het is voortreffelijk, hoogstaand vertier. Fans van STUFF. zullen hoe dan ook verslingerd raken aan de plaat… Het spelplezier spat ervan af.”  De Morgen 

KVR op bandcamp
KVR op spotify


JOHN GHOST 

Dit sextet rond gitarist/componist Jo De Geest put zijn invloeden uit zowel jazz, rock als hedendaags klassiek. Minimalisme, elektronica en een overall filmisch karakter typeert hun muziek die baadt in ritmische en melodische gelaagdheid, barstend van buitenwereldse klanken en harmonieën.  
John Ghost is ingenieus en toegankelijk, immer op zoek naar een gewiekste balans tussen het open en speelse karakter van jazz en het dansbare. Het zestal wordt vaak omschreven als een symbiose tussen Steve Reich, Nils Frahm en Jaga Jazzist.  
Hun tweede langspeler ‘Airships are Organisms’ werd internationaal geprezen met onder meer 4-sterren reviews in The Guardian, Financial Times en Focus Knack en met airplay op BBC en Worldwide FM.  
In oktober verschijnt het nieuwe album van John Ghost (Sdban Ultra) en dat komen ze hier voorstellen.