De Spil
Robbin Rooze-Wisefools

BLOED

Lazarus & Robbin Rooze
theater + film
wo 29 nov 2023 20:00 - 22:00
wo 29 nov 2023
20:00 - 22:00
  • wo 29 nov 2023
    20:00 - 22:00
    De Spil, Roeselare
    schouwburg

Weinig stoffen hebben zo’n mythische status als bloed: bron van leven, symbool van dood en verderf, drager van onze identiteit. Bloed wordt zonder ophouden vergoten voor een hoger doel. Met bloed worden banden gesmeed en groepen gevormd.

Een vrouw in een complexe relatie met zichzelf. Een man op leeftijd in coma na een bloedklonter. Ze kennen elkaar van haar noch pluim, toch moet zij hem identificeren. 
Terwijl hij langzaam bij bewustzijn komt, zoekt zij de weg tussen de brokstukken van zijn herinneringen. Langzaam tekenen zich de contouren af van de halsbrekende tocht die hij in 1989 aflegde naar deze kant van het IJzeren Gordijn. Tussen dolle wetenschap, vergeten geschiedenis en regelrechte verzinsels. Krijgt zij antwoord op haar vragen? 

‘Bloed’ is theater en film tegelijk over bloed dat kruipt waar het niet gaan kan, de fata morgana van het vrije Westen, het verlangen naar de eeuwige jeugd en hoe we toch steeds weer door de tijd worden ingehaald. Na ‘Iemand moet het doen’, een tweede succesvolle samenwerking tussen LAZARUS en Robbin Rooze. 

BLOED

credits

​​Concept, tekst en regie: LAZARUS en Robbin Rooze i.s.m. BETON Ltd. (Slovenië) - Spel: Suzanne Ceulemans, Sofie Decleir, Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande, e.a. - Beeld-regie: Robbin Rooze - Een productie van theater arsenaal i.s.m. BETON Ltd. - Coproductie Perpodium

Met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid ​